Schlagerhelt. Danskerne elsker Hansi Hinterseer. Arkivfoto.
Foto: Manfred Werner/Creative Commons/Manfred Werner (GNU-FDL and Creative Commons attribution 3.0)

Schlagerhelt. Danskerne elsker Hansi Hinterseer. Arkivfoto.

Musik

Schlagerkonge vælter den danske hitliste

Tidligere World Cup-vinder i skiløb er nummer 1 på den danske albumhitliste.

Musik

Hvem er i øjeblikket mere populær end Rasmus Seebach, Medina og Lady Gaga?

Svaret er Hansi Hinterseer. Den østrigske schlagerkonge er braget ind på den danske album hitliste, hvor han nu ligger på førstepladsen. Hitlisten er den officielle hitliste fra pladebrancheorganisationen IFPI.

WWW Se hitlisten her(eksternt link)

Det er opsamlingsalbummet 'The Danish Collection', der har sat gang i schlagersalget. Det udkommer efter, at Hansi Hinterseer i en længere periode har haft succes på tv-kanalen DK4's schlageraftener.

Habil skiløber før musikkarrieren
Albummet indeholder de mest populære af Hinterseers sange, blandt andet en håndfuld fra Hansis seneste plade 'Komm mit mir'. Også schlagerkongens største hit 'Hände zum Himmel' er med på opsamlingspladen.

Ud over at være en populær entertainer, kan 56-årige Hansi Hinterseer prale af en fortid som elitesportsmand. Tilbage i 70'erne var Hansi nemlig en ferm skiløber.

Det indbragte ham en sejr i World Cup'en i storslalom i 1973. Året efter vandt han sølv ved VM i St. Moritz i Schweiz. Og i 1976 deltog Hansi Hinterseer ved Vinter OL på hjemmebane i Innsbruck.

Så sluttede festen for Seebach

Hansi Hinterseer indledte sin musikalske karriere i 1994. Og danskerne har nu for alvor taget ham til sig.

På den nyeste hitliste har han formået at fortrænge Rasmus Seebach fra førstepladsen. Her har den danske sanger ellers bidt sig fast gennem hele 16 uger.

Også populære danske navne som Medina, Dúné og Alphabeat må kigge op ad listen for at få øje på østrigske Hansi. De indtager pladserne som henholdsvis nummer tre, fire og fem.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden