Musikbloggere skal slå sig sammen

Bureau foreslår at forene musikbloggere, involvere erhvervslivet og dermed give skribenterne plads til at koncentrere sig om musik og ikke penge.

Musik

De omkring 80 fremmødte musikere, bloggere og digitale frontkæmpere klappede alle højt, da Martin Ibsen var færdig med at tale.

Ibsen, partner i kommunikationsbureauet Yourwaves, lukkede torsdag aftens paneldebat om danske musikblogs, som blev afholdt på Ideal Bar i København, ved at stille et forslag:

Hvad om danske musikbloggere løste konflikten med Koda ved at organisere sig og skaffe sponsorer til at betale den afgift, de er imod?

LÆS OGSÅ »Hvis I organiserer jer, får I mere værdi, som kan tiltrække erhvervslivet. Hvis de giver penge, får bloggerne både fred og frihed«, sagde han og døbte ideen ’blog-mæcen’. Og så var det, at de fremmødte, fortrinsvis unge mennesker, først klappede - og derefter begyndte at stille kritiske spørgsmål.

»Promotionglidebane«
Det anstrengte forhold mellem musikbloggere og komponistforeningen Koda tager med forslaget endnu et skridt mod opblødning. I forbindelse med Spil Dansk-dagen i torsdags afholdt Koda og debatforeningen Musikparlamentet en paneldebat, hvor parterne kunne møde hinanden og diskutere sagen.

Konflikten går kort fortalt ud på, at Koda kræver betaling, når bloggere gør musik tilgængelig på deres hjemmesider - også selv om bloggerne har indhentet tilladelse fra musikerne eller pladeselskaberne. Musikblogs har fået stor indflydelse og er en vigtig kanal, når nye danske bands vil ud til publikum.

Jeg vil hellere bruge min fritid på at skrive om musikDet anerkender Koda, men foreningen kræver samtidig, at bloggerne betaler for at få lov til at servere musik for deres digitale gæster for ikke at starte en »promotionglidebane«.

Koda støtter forslag

Til mødet var de fremmødte bloggere på samme tid entusiastiske og skeptiske over for forslaget om organisering af den løse og frivillige flok. Der var frygt for, at et giftermål med erhvervslivet ville gå ud over uafhængigheden – og stor tvivl om, hvem der skal stå for arbejdet med en organisation. »Jeg synes, det er en god idé, og vil også gerne arbejde for det, men jeg vil hellere bruge min fritid på at skrive om musik. Mange bands skriver til mig og er kede af, at vi ikke har tid til at skrive om dem for tiden«, siger Eva Laksø, der blogger på Regnsky.dk. Hun siger, at bloggerne næsten alle er meget unge og uden netværk, viden eller økonomi til at starte fagligt arbejde. LÆS OGSÅ Men det har forslagsstillerne Yourwaves muligvis. Partner Torben Eik Jacobsen er i hvert fald klar til at gå videre med arbejdet. »Jeg er selv blogger, men jeg kender også til at lave vedtægter. Og Koda har jo lukket os ind i dag, fordi de synes, det virker som en god idé«, siger han. Koda’s direktør, Anders Lassen, går selv ind for organisering, men han understreger, at bloggerne selv må stå for oprettelsen af en forening. »Men vi lægger gerne lokaler til og vil gerne være praktisk gris. Jeg vil undersøge, om vi kan støtte foreningen økonomisk. Hvis vi går forrest med et godt eksempel, kan vi måske trække andre sponsorer med«, siger Anders Lassen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden