Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Popkongen. Storsælgende Rasmus Seebach er en af de primære årsager til, at salget af dansk musik kun er faldet marginalt.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Popkongen. Storsælgende Rasmus Seebach er en af de primære årsager til, at salget af dansk musik kun er faldet marginalt.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere holder stand i trængt musikbranche

De danske musikere fastholdt omsætningen i 2011, selvom musiksalget faldt.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pladeselskabernes omsætning fortsatte nedturen i 2011, hvor det blev til et tab på 10 procent i forhold til året før.

Den danske musikbranche solgte sidste år for 420 millioner kroner, hvilket er næsten en tredjedel mindre end i 2008, hvor de omsatte for 616 millioner.

Det fremgår af nye tal fra musikselskabernes brancheorganisation, IFPI.

Omsætningsfaldet til trods holdt de danske kunsterne stand, da salget af deres musik kun faldt marginalt, og det var således de udenlandske kunstnere, der stod for stort set hele omsætningstabet.

Musikdownloads vinder andele Faktisk har danskerne de sidste år udvist en stigende begejstring for de hjemlige musikere, som sidste år udgjorde 56,9 procent af omsætningen mod 45,1 procent i 2008.

Det er især de danskere, der stadig køber de fysiske musikformater, som sværger til de danske kunstnere. 65,6 procent af det fysiske musiksalg er dansk mod kun 43,3 procent af det digitale.

Generelt bliver der dog solgt færre og færre cd'er, og skiverne udgjorde sidste år 58,2 procent af det samlede musiksalg mod 78,4 procent i 2008.

I samme periode er musikdownloads andel af markedet steget til 26,3 procent fra 10,8 procent, mens abonnements- og streamingtjenester nu fylder dobbelt så meget med en andel på 12,8 procent.

Streaming har ikke toppet

Netop streaming var et af de helt store fokusområder i 2011, da den hastigt voksende tjeneste Spotify under stor opmærksomhed åbnede for danske kunder i efteråret.

LÆS OGSÅ

Spejder man til nabolandene er de danske forbrugere dog langt efter, når det kommer til streaming.

I Sverige står streaming for 42 procent af det samlede musiksalg, mens Norge ligger på 31 procent.

Hos IFPI tror man da heller ikke, at udviklingen på det danske marked stopper her.

»Jeg tror, at vi på den lange bane kommer til at se tilbage på 2011 som et skelsættende år for den digitale virkelighed, som vi med hastige skridt er på vej ind i«, siger IFPI's bestyrelsesformand, Henrik Daldorph.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden