Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Genudgivelse. Musikerne på optagelserne fra 1982 er noget nær det originale Gasolin'.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kim Larsen genudgiver forbudt plade

Den sjældne ep '5 Eiffel' blev siden trukket tilbage. Nu bliver ep’en genudgivet.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mangeårig strid er endeligt blevet løst mellem Kim Larsen, forlaget Gyldendal og forfatteren Frank Jægers efterladte.

Den 25. juni udkommer Larsen-ep'en '5 Eiffel', som blandt andet indeholder to fortolkninger af Frank Jægers digte. Ep'en har fået legendestatus, da den nærmest ikke har været til at opdrive siden den første udgivelse for tredive år siden. Desuden er musikerne på optagelsen tæt på det oprindelige Gasolin'.

Elvis Presley-cover

Kim Larsen har været en stor del af dansk musikliv i mere end 30 år. Historien startede i 1970?erne med legendariske Gasolin', og siden manifesterede Kim Larsen sig som soloartist med en imponerende række albums.

På ep'en '5 Eiffel' fra 1982 har Kim Larsen på to af sangene tolket digte af Frank Jæger. Hans omskrivning af digtene førte til en tilbagetrækning af ep'en, og siden har Jægers arvinger og Gyldendal blokeret udgivelsen. Nu er man imidlertid nået til enighed, og ep'en udkommer nu for første gang på cd.

Digtene 'Være-digtet' og 'April, April' indgår i henholdsvis 'Åh at være en høne' og 'Bedstefar ta' dine tænder på'. Blandt de tre øvrige numre, som er at finde på ep'en, finder man en tolkning af den 50 år gamle Elvis Presley B-side "Just Tell Her Jim Said Hello".

Musikerne på optagelserne er noget nær det originale Gasolin'. Her spiller Franz Beckerlee på guitar og saxofon, Bjørn Uglebjerg på trommer og Wili Jønsson på bas. Derudover medvirker Thomas Grue på guitar og Klaus Agerschou på klaver.

Titlen '5 Eiffel' henviser til det gamle cigaretmærke Eiffel, der blev solgt i 5 styk pakker.

Trackliste:

1. Åh at være en høne

2. Just Tell Her Jim Said Hello

3. Jægerens kvarter

4. Bedstefar ta' dine tænder på

5. Kit

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden