Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dom. Iagttagere regner med, at der allerede i denne uge kan falde dom i sagen mod de tre unge kvinder fra Pussy Riot.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Dom. Iagttagere regner med, at der allerede i denne uge kan falde dom i sagen mod de tre unge kvinder fra Pussy Riot.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vesten holder øje med russisk punkretssag

Allerede i denne uge kan der falde dom i sagen mod de tre unge kvinder i den russiske punkgruppe Pussy Riot.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vestlige diplomater stod tæt klemt sammen i det fyldte retslokale, da retssagen mod tre medlemmer af den russiske punkgruppe Pussy Riot mandag blev genoptaget ved en distriktsdomstol i Moskva.

Her sad de tre unge kvinder - Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina - i det glasbur, der er forbeholdt de sigtede.

De risikerer op mod syv års fængsel for i februar at have afbrudt en gudstjeneste i en ortodoks kirke i Moskva og fremført en såkaldt 'punkbøn' mod den daværende præsidentkandidat - og nuværende præsident - Vladimir Putin.

LÆS OGSÅ

Iagttagere forventer, at der allerede i denne uge kan falde dom i sagen mod de tre unge kvinder.

»Alle, jeg har talt med, forventer, at de bliver dømt, men håber på en mildere dom, ikke syv år«, skriver det britiske parlamentsmedlem Kerry McCarthy, der opholdt sig i det fyldte retslokale, på Twitter.

Frihed under pres

Både Storbritannien og andre vestlige stater betragter retssagen mod Pussy Riot-medlemmerne som endnu et eksempel på, at frihederne er under pres i Rusland, efter Putin har genindtaget præsidentposten.

I forvejen har regeringen i Moskva strammet straffen for at deltage i demonstrationer, og den har stemplet ikkestatslige rettighedsgrupper som 'udenlandske agenter', hvis de modtager penge fra udlandet.

LÆS OGSÅ

Retsopgøret mod Pussy Riot er den sag i Rusland, der har fået mest international opmærksomhed siden et kontroversielt retsmøde i 2010 mod den korruptionsdømte tidligere oliemilliardær Mikhail Khodorkovskij.

Den tidligere Yukos-chef blandede sig mandag i debatten om Pussy Riot.

»Jeg skammer mig og er meget såret. Ikke på grund af disse piger, for den ungdommelige radikalismes fejltagelser kan tilgives, men på grund af staten, der vanhelliger vort Rusland med sin komplette mangel på samvittighed«, skriver Khodorkovskij i en udtalelse.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden