Selv en almindelig tirsdag møder Medina op til interview i fuld krigsmaling. Hun er nemlig ikke bange for at drømme stort. Til gengæld er popstjernen næsten ikke til at slå et ord af.
Foto: Miriam Dalsgaard

Selv en almindelig tirsdag møder Medina op til interview i fuld krigsmaling. Hun er nemlig ikke bange for at drømme stort. Til gengæld er popstjernen næsten ikke til at slå et ord af.

Musik

Forknyt Medina: »Jeg laver bare det, jeg har lyst til. Det er mit eneste svar«

Danmarks største popstjerne har ikke haft styr på folketingsvalget.

Musik

Det er præcis to år siden, at Medinas karriere for alvor tog fart med albummet ’Velkommen til Medina’, hvorfra singlen ’Kun for mig’ stammer.

Hittet gik i sjælden grad i blodet på danskerne og er nu en af den slags festklassikere, som bliver spillet til alt fra modeshow over bryllupsfester i Hornbæk til Kajs fødselsdag i haveforeningen.

Også i det store udland har de fået øje på den danske poppige. I forsommeren lå Medina pludselig nummer 1 på den amerikanske Billboard Dance Airplay-hitliste.

Hun har solgt en halv million singler internationalt, rejser Europa tyndt, og hver anden aften Facebook-opdaterer hun med linjer som ’see you, Las Vegas’.

300.000 venner
Det er derfor store sager, når Medina på mandag udgiver sit nye album, ’For altid’. Hun er vores største popstjerne med næsten 300.000 venner fra hele verden på de sociale medier.

Og hun drømmer stort og har gjort det fra starten af sin karriere. Selv en halvtrist tirsdag møder hun op til interview i festkjole, læderjakke, fuld krigsmaling og Chanel-øreringe.

Vi må ikke komme hjem til Medina, for hun er et meget privat menneske. Men jeg ved, at hun bor i København med sin hund Eddie, der har efternavnet Spaghetti.

Så vi mødes i stedet på hendes pladeselskab på Vesterbro, hvor en stor del af holdet omkring Medina lige har afsluttet et møde om hende her en uges tid inden releasedatoen på det nye album.

Mange ansatte i Medina-maskinen
Det virker, som om der er ret mange mennesker, der ’er ansat’ i Medina?

»Ja, jeg har et stort apparat af mennesker, der arbejder i Medina-maskinen. I Danmark er det ni mennesker, fordi det er så pisse omfattende efterhånden. For at være helt ærlig ved jeg ikke, hvad de laver. Jeg gør bare det, jeg skal, og spørger ikke til alt det andet. Jeg kender kun min kalender to dage frem, mere kan jeg ikke overskue«, siger Medina.Derfor har hun blandt andet en personlig assistent, der ordner indkøb, en stylist, der konstant sonderer designerterrænet, en sikkerhedsvagt, når hun skal i byen, samt en manager og en tourmanager.

Og måske væsentligst af alt: På den nye plade er det igen producerne Providers, der har tryllet Medina-lyden frem.

Popstjerne i dagens Danmark
Vi sidder i hver sin ende af en stor blød sofa. Medina nipper til en grande latte.

Du har haft meget at leve op til med det her album, fordi dit seneste gik så rent ind?

»Ja, det var rigtig svært. Jeg græd og var ked af det og følte ikke, jeg var god nok. Jeg havde præstationsangst og var i noget tid virkelig, virkelig bange, helt ind til knoglerne, og følte ikke, jeg havde noget at skrive sange om. Men da jeg så fik taget hul på det, gik det jo fint. Jeg kan bare hakke helt vildt på mig selv«, siger hun og smiler et underfundigt smil.

Jeg kender kun min kalender to dage frem, mere kan jeg ikke overskue.Sådan skævt. Lidt afsluttende mere end egentlig inviterende.

Jeg er nummer to interview i dag. Der kommer vist en mere efter mig. Hendes pladeselskabsmand forsikrer mig om, at han har forklaret Medina forskellen på avisernes profiler.

Der er åbenbart en del sladdermedier, der har skrevet om hendes kærlighedsliv, så det lover jeg ikke at spørge til.

Jeg er sådan set også ligeglad med, hvem hun kysser med. Jeg vil hellere høre, hvordan det er at være popstjerne i dagens Danmark. Hvordan hun er kommet derhen. Og hvor hun så vil hen.

Hun gider ikke det her
Men der bor noget uroligt i dette kvindemenneske. Det går meget godt de første 20 minutter, men så begynder Medina at blive urolig og utålmodig og svarer stadig kortere. Det går langsomt op for mig: Hun gider ikke det her.

Vi er inde og røre ved en af grundpræmisserne for den journalistiske genre, interview.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceFor det er give and take. Og i dag bliver begrebet ’interviewoffer’ meget bogstaveligt, fordi kvinden over for mig, popstjernen Medina, med hele sin krop og sit væsen viser mig, at hun ikke har lyst til at tale med mig.

Jeg prøver ellers at stille åbne spørgsmål i en genre, hvor hun burde være på hjemmebane: Hvem inspirerer dig musikalsk? (»Bare sådan musik. Jeg lytter ikke til noget specielt musik«). Hvor får du dit store drive fra? (»Jeg elsker det, jeg gør«). Hvorfor blev det lige klubmusik? (»Jeg laver bare det, jeg har lyst til. Det er mit eneste svar«).

»Jeg er meget reserveret, virkelig«
Mine spørgsmål bliver hængende i luften eller besvares ofte bare med et »ja«. Eller »det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal svare på«. Jeg søger igen og igen øjenkontakt og kontakt, men får den ikke.

Hvordan har du det egentlig med pressen? Med sådan noget som det her?

»Det er lidt op og ned. Jeg har siddet med nogle medier, som var ganske seriøse, som tog røven på mig mega meget. Så må du jo selv lægge to og to sammen til, hvordan man har det, når man sidder over for et seriøst medie«, svarer hun.

Jeg har siddet med nogle medier, som var ganske seriøse, som tog røven på mig mega meget.Du virker som et sky menneske, der får mindre og mindre plads til at være privat?

»Jeg er meget reserveret, virkelig. Jeg har ikke behov for alt muligt råberi efter mig på gaden, og folk, der vil alle mulige ting. Men sådan er det nu. Jeg rejser hele tiden og sover på hoteller og optræder. Det vigtigste er, at jeg har lært at affinde mig med det«.

Medina skriver selv sine tekster og fortæller, at de bliver til meget impulsivt og er skrevet på den følelse, som hun vågner op med.

Der er en ret hård tone i mange af dem med opsange til især ekskærester, der har svigtet, slået op, været utro eller på anden måde opført sig dårligt, som i singlen ’Synd for dig’: »Fuck, hvor jeg dog synes, det er synd for dig. For du ændrer dig ikke. Du ændrer dig aldrig«.

Men også Medina selv får en tur med linjer som: »Dybt inde i mig gemmer sig en rådden sjæl« fra ’For altid’, et andet af det nye albums numre.

Temperamentsfuld
Medinas temperament har også været i brug i virkeligheden. Som dengang en flok etniske unge fyre kastede æg på hende og kaldte hende en »omvandrende Muhammedtegning«.

Det skyldtes Medinas selvvalgte fornavn, der måske nok i muslimsk perspektiv er den by, profeten Muhammed er begravet i, men som Andrea Fuentealba Valbak ændrede navn til hos en numerolog for nogle år siden, fordi det er et helt normalt navn i hendes fars fødeland, Chile.

Medina valgte at afbryde koncerten og give de unge fyre en gigantisk skideballe, hvorefter hun fortsatte med dobbelt styrke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Teenagepiger og silikoneduller
Hun har også kritiseret den stigende vold blandt unge piger og har udtalt, at MTV’s mange realityprogrammer om snotforkælede milliardærbørn, gravide teenagepiger og stive silikoneduller har en dårlig indflydelse på unge.

»Jeg er klar over, at der er en stor sandsynlighed for, at det kommer på forsiden af Ekstra Bladet, når jeg tweeter et eller andet. Jeg ved, at hvis jeg vil, kan jeg rent faktisk tale til hele Danmark. Og det betyder noget at gøre folk opmærksomme på, at det ikke er okay at være voldelig«.

Du har også selv meget temperament, ikke? Det kan vel være en svær kombination?

»Ja, og jeg er et meget umiddelbart menneske. Men der er mange måder at have temperament på, jeg går ikke ind for vold! Men jeg kan blive skidevred over folk, der behandler hinanden grimt«.

Jeg har læst et sted, at du aldrig har stemt til et folketingsvalg, er det rigtigt?

»Ja. Nogle gange har jeg ikke fået valgkort, andre gange har jeg ikke haft tid«.

Men har du tænkt dig at stemme til dette folketingsvalg? (Interviewet fandt sted før folketingsvalget i torsdags, red.).

»Nej, for jeg ved slet ikke, hvad vi stemmer om. Hvad stemmer man om?«.

Vi stemmer om, hvem der skal sidde i Folketinget de næste fire år ...

»Altså, hvem der skal være statsminister? Nå, shit. Nej, jeg skal heller ikke stemme denne gang, for jeg har ikke tid til at sætte mig nok ind i tingene. Men jeg vil opfordre alle andre til at stemme og så videre (...) Lad os snakke om noget andet«.

'For altid' på halsen
Medina kigger skråt ned på sit ur. Vi har stadig en hel time tilbage af den afsatte tid. Jeg kan bare ikke finde på mere at spørge hende om og går ud på toilettet for at vinde lidt tid. Står derude og tænker en fem minutters tid. Jeg har prøvet at spørge til musikken. Til barndommen. Til hverdagen som popstjerne.

Så måske er det bare det?

Det er ikke meget, jeg har lært om kvinden bag Medina. Men det kan opsummeres sådan her:

Hun har netop fået en ny tatovering på halsen. Der står ’For altid’.

Hun har et godt sovehjerte, gerne 12 timer i døgnet. Hun har en bror og søster, der spiller henholdsvis som dj og på harpe. Hun er meget smuk, også tæt på, men er udstyret med en havnearbejderkæft og et utålmodigt sind. Og så har hun et ægte Rolexur om håndleddet.

Da jeg går, hører jeg Medina spørge sit team om næste hak i kalenderen:

»Hvornår skal jeg lave Børsen?«.

Efterskrift: På Facebook skrev Medina denne statusupdate torsdag: »Så skal der stemmes :) jeg har sat mig ind i tingene og stemmer på dem jeg mener kan gøre Danmark til et endnu bedre land end vi allerede ér«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce