Slut.  Allerede søndag aften, da INXS spillede koncert i australske Perth, byen hvor bandet også opstod, opstod rygter om, at det var deres sidste koncert.
Foto: STEPHEN CHERNIN (arkiv)/AP

Slut. Allerede søndag aften, da INXS spillede koncert i australske Perth, byen hvor bandet også opstod, opstod rygter om, at det var deres sidste koncert.

Musik

Australske 80'er-ikoner trækker stikket

Efter 35 år og 11 studiealbum stopper legenderne INXS musikkarrieren.

Musik

»Vi kan godt forstå, hvis det kommer som et chok for alle, men der er en ende for alting. Vi har optrådt som band i 35 år. Det er tid til at træde et skridt tilbage fra turné-livet.« Sådan melder Tim, Andrew og Jon Farriss, Kirs Pengilly og Garry Beers ud i en pressemeddelelse.

»Vores musik vil selvfølgelig leve videre, og vi vil altid være en del af det. Vi vil gerne sige af hjertet tak til alle vores venner og familie, der har støttet os i løbet af vores karriere. Vores liv er blevet beriget ved at have alle jer med som en del af vores rejse.«

Sidste koncert Allerede søndag aften, da INXS spillede koncert i australske Perth, byen hvor bandet også opstod, opstod rygter om, at det var deres sidste koncert. LÆS OGSÅTrommeslageren Jon Farriss havde nemlig hentydet til det fra scenen og sagt, at det var en tårevædende aften. Sidst i oktober udtalte guitarist, keyboardspiller og sangskriver Andrew Farris dog, at bandet var i gang med nyt materiale. Nu tyder det dog ikke på, at fans får lov at høre de nye sange.

Forsangeren døde

INXS mistede i 1997 deres karismatiske forsanger Michael Hutchence, der hængte sig selv og kun blev 37 år. Siden da har de arbejdet med flere forsangere, og det har uden tvivl påvirket bandet.

Jon Farriss siger i den nye pressemeddelelse: »INXS har været et liveband i 35 år og det føles uvirkeligt, at det allerede er 15 år siden, vi mistede Michael. Vi levede for hinanden i bandet, og vi elskede hinanden. Det var os seks imod resten af verden, og pludselig var vi fem - uventet. Samtidig med at vi var på toppen. Vi har aldrig valgt den nemme løsning og derfor besluttede vi dengang at fortsætte.« LÆS OGSÅ Nu har det legendariske band altså valgt at trække sig tilbage.INXS har solgt mere end 30 millioner plader verden over, og deres største kommercielle succes var i 1987, da albummet 'Kick' udkom med numre som 'Need You Tonight', 'Devil Inside', 'New Sensation', 'Never Tear Us Apart' og 'Mystify'. Albummet solgte mere end 10 millioner kopier.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce