0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk grandprix-håb måtte smide skoene for verdenspressen

Reportage fra velbesøgt pressemøde: »Din stemme ville blive populær i Kina«

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JUST LARS
Foto: JUST LARS

Pressemøde. Blandt de tidligere melodi grand prix-vindere er Emmelie de Forest især vild med Grethe og Jørgen Ingemann og Johnny Logan.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er gået tyve minutter over tid, da Emmelie de Forest træder ind ad døren til i det internationale pressecenter i Indre By.

Inden hun kom ind blev der snakket lystigt på tysk, svensk og engelsk omkring det hvide langbord, hvor journalister fra hele verden - »Ja, endda fra CNN«, som en af journalisterne selv siger - har taget plads for at møde den danske melodigrandprix-stjerne.

Nu kigger de allesammen op og begynder at stikke pegefingrene i vejret, mens deres fotograferende kolleger tager sigte mod den 19-årige sangerinde og skyder kliksalver af sted, så det overdøver pressekvindens velkomstord.

LÆS OGSÅ

Emmelie de Forest, der skal repræsentere Danmark ved det internationale melodigrandprix i Malmø, er blandt bookmakernes favoritter, og hun er derfor populær i den internationale presse, der vil vide alt: Ser hun sig selv som sangerinde eller sangskriver? Hvordan føltes det, da hun vandt det danske grandprix? Føler hun et pres ved at være blandt favoritterne? Har hun planer om at komme ud på det kinesiske marked?

»Jeg kan næsten forsikre dig om, at din stemme ville blive populær i Kina«, siger den kinesiske journalist.

En anden journalist spørger, hvilken af de tidligere melodigrandprix-sange, der er hendes favoritter.

Emmelie nævner Grethe og Jørgen Ingemanns 'Dansevise' fra 1963, som hun virkelig godt kan lide teksten til, selv om hun slet ikke var født, den gang den vandt.

Det er ikke helt godt nok for en tysk journalist, der i stedet fisker efter, hvad hun så mon synes om hans landsmand, Lena, der vandt Eurovision i 2010?

»Hun var virkelig god. Da jeg hørte hendes sang, vidste jeg, at hun ville vinde. Hun var meget charmerende og anderledes«, siger Emmelie de Forest, mens den tyske journalist grifler flittigt ned.

Bonnie Tyler, din bedstemor
En britisk journalist vil vide, hvorfor skandinaver egentlig går så meget op i melodigrand prix, når det i Storbritannien er noget, som »de fleste kunstnere slet ikke ønsker at være i nærheden af«.

»Jeg er vokset op med det. Der er en stor tradition for det i Sverige, hvor det er meget respekteret«, siger Emmelie, der har boet en stor del af sit liv i Sverige.

«Så hvor svensk føler du dig«, spørger en svensk journalist og konkluderer grinende ud fra Emmelies svar, at hun så ligeså godt kunne repræsentere Sverige som Danmark.