Parkomgivelser. Kombinationen af livemusik og picnic har vist sig at være en succes for Vanguard Festival.
Foto: Maja Lærke Maach

Parkomgivelser. Kombinationen af livemusik og picnic har vist sig at være en succes for Vanguard Festival.

Musik

Ny festival får fem år i Søndermarken efter succesdebut

Vanguard Festivals koncept har fået god publikumsmedgang.

Musik

Københavns nye festival Vanguard er kommet for at blive.

Årets debut, som blev afholdt i weekenden, har været en så stor publikumssucces, at festivalen har tænkt sig at blive i Søndermarken fremover.

Festivalen har således lavet en aftale med parkens administratorer fra Slotte og Kulturejendomme om at gøre Søndermarken til festivalplads i hvert fald de næste fem år.

Det fortæller Vanguard-arrangør Peter Fredsted Jacobsen til ibyen.dk.

»Det kunne ikke være gået bedre. Vejret har været med os, og folk i alle aldre har bakket op om festivalen. Vi har fået henvendelser fra naboer, som bad os om at skrue op for musikken, så de kunne sidde på deres altan og følge med. Det har været rigtig god respons fra lokalområdet«, siger han.

Ikke udsolgt I Søndermarken var der plads til omkring 12.000 mennesker, men festivalen har solgt omkring 9.000 billetter inklusiv endagsbilletter til fredag og lørdag.

Det er et billetsalg, der sikrer, at budgettet går op, og samtidig har der været god plads til, at gæsterne kunne sidde på græsplænen med deres medbragte picnic-kurv, som festivalen havde opfordret dem til at medbringe.

»Konceptet er det rigtige, og det er slet ikke vores ambition for eksempel at blive dobbelt så store«, siger Peter Fredsted Jacobsen.

Holder fast i hiphop-profil
Vanguard festivalen havde i år slået sig op på etablerede kunstnere - og i høj grad artister fra hiphopmiljøet.

Kunstnere som Wu-Tang Clan, De La Soul og Malk de Koijn optrådte fra de to scener, der var sat op.

Og netop en sådan musikprofil vil man gerne holde fast i, fortæller Peter Fredsted Jacobsen

Derfor skal københavnerne ikke regne med, at der kommer metal- eller elektroniske navne til Vanguard Festival fremover.

»Det skal være nogle orkestre, som kan noget sammen. Kunstnerne i år har det fællestræk, at de har mange år på bagen. Det fungerer godt, så vi kommer nok ikke til at hyre 12 helt nye navne næste år«, siger han.

Ros på Facebook
Læser man på festivalens Facebook-side ser det ud til, at københavnerne er glade for, at byen har fået en ny musikfestival.

Og overordnet set har brugerne kun roser til overs for arrangementet.

»Når FCK ikke kan finde ud af at spille fodbold, så er det fantastisk at tænke tilbage på en fantastisk ny festival - Vanguard Music Festival. 5 stjerner herfra«, skriver en eksempelvis.

»Tusind tak for en kanon festival. Alt for sweet med en hel dag dedikeret til hip hop! Mere af det«, lyder det.

Særligt koncerten med Wu-Tang Clan vækker begejstring hos Facebook-folket.

»Wu-Tang bringer gode minder tilbage fra folkeren på ALS! #oldschool. Glæden har været stor ude på pladsen, folk har haft en fantastisk weekend«, skriver en anden.

Skuffende Rodriguez

Mange af festivalgæsterne tilkendegav over for ibyen.dk, de havde købt billetten for at opleve den 70-årige folkesanger Sixto Rodriguez optræde, men den koncert var en stor skuffelse for gæsterne.

»Hvad hulen gik galt for Rodríguez? Det var ubehageligt at være vidne til: syg, fuld/ påvirket? Og en anspændt stemning i et ellers solidt band, der ikke var klar over hvad der blev spillet.. Surt, surt, men mest synd.. Nogen burde have forhindret, at han kom på scenen«, skriver en på Facebook.

»Rystende ringe lyd til Rodriguez. Sjældent jeg tager hjem midt i en koncert jeg har glædet mig til. Flere måneder endda. Ved ikke om fejlen er jeres, men.«, skriver en anden.

Heller ikke Politikens musikanmelder Pernille Jensen var begejstret og skrev i sin anmeldelse, at Rodriguez »faldt sammen som en træt soufflé på scenen« og dermed lagde låg på sin karriere.

LÆS ANMELDELSE

Aftalen om at sikre Vanguard Festival i årene der kommer er i tråd med ambitionerne om at gøre Frederiksberg til en eftertragtet bydel for koncertarrangører.

På søndag kommer chill out-festivalen Stella Polaris for eksempel til plænen foran Frederiksberg Slot.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce