GRANDPRIX. Gruppen Anti Social Media har vundet dansk melodi grand prix 2015.
Foto: Mogens Flindt

GRANDPRIX. Gruppen Anti Social Media har vundet dansk melodi grand prix 2015.

Musik

Anti Social Media vinder Melodi Grand Prix

Sangen 'The way you are' skal repræsentere Danmark i Wien til maj.

Musik

Gruppen Anti Social Media har netop vundet det danske Melodi Grand Prix med sangen 'The way you are', som skal repræsentere Danmark ved årets Eurovision i Wien til maj.

De fire drenge – Philip og Nikolaj på 19 år, David på 25 år og Emil på 24 år – sejrede med juryernes hjælp foran publikumsfavoritten Anne Gadegaard.

Seerne foretrak en hende, men massiv begejstring for Anti Social Media blandt de fem fagjuryer sikrede i aften Anti Social Media sejren ved årets danske Melodi Grand Prix, der blev afholdt i Gigantium i Aalborg.

Mens de fire medlemmer af gruppen er nybegyndere i grand prix-sammenhænge, så er det anden gang, at deres sangskriver- og producerteam er med i konkurrencen.

Bag nummeret 'The Way You Are' står nemlig X Factor-dommeren Remee og produceren Lars 'Chief 1' Pedersen. De stod bag sangerinden Soluna Samays 'Should've Known Better', der vandt i 2012 og var Danmarks bidrag til Eurovision i Aserbajdsjan, hvor den dog skuffede fælt og endte på en 23. plads.

Vandt med juryernes hjælp

Vinderen af det danske Melodi Grand Prix blev i år fundet gennem stemmer fra både seere og juryer. I alt femten fagpersoner – heriblandt navne som sangerinden Anna David, P7-værten Henrik Milling og flere tidligere Melodi Grand Prix-vindere – afgav stemmer i juryerne, der var fordelt ud på fem regioner.

'The way you are' førte stort med 56 point, da de fem juryer havde afgivet deres stemmer, mens Anne Gadegaard og nummeret 'Suitcase' og den 19-årige Cecilie Alexandra og nummeret 'Hotel A' fulgte efter med 40 point hver.

Seerne havde yderligere fem minutter til at påvirke resultatet, og her nåede det at blive rigtig spændende. Men selv om flere seere stemte på Anne Gadegaard, så var det ikke nok til at rykke drengene væk fra førstepladsen, og med 104 point samlet kunne de løfte trofæet, som de fik overrakt af sidste års vinder, Basim.

Eurovision i Wien

Mens tre af årets deltagere – nemlig Sara Sukurani, Marcel & Soulman Group og gruppen World of Girls havde fået et wildcard til at deltage i konkurrencen, var de sidste syv udvalgt blandt de 687 bidrag, som DR i år modtog til konkurrencen.

Det europæiske Melodi Grand Prix afholdes i år i Østrig. Landet sikrede sig sidste år sejren med nummeret 'Rise Like a Phoenix', der blev sunget af Conchita Wurst. Den 19. og 21. maj er der semifinaler, og her skal Danmark forsøge at kvalificere sig til finalen, der finder sted den 23. maj.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce