Album. Jason Isbell viser med 'Something More Than Free' rørende og imponerende fortællesans.
Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Album. Jason Isbell viser med 'Something More Than Free' rørende og imponerende fortællesans.

Musik

Country-outsider indrammer ensomheden på storslået femte album

Jason Isbell styrker sin status som en af de helt store amerikanske skæbnefortællere.

Musik

Mens den såkaldte bro-country sidste år fortsatte med at dominere de amerikanske hitlister med sange om kvinder, druk og pickup-trucks, var det outsideren Jason Isbell, der forvaltede den melankolske countrytradition for at afspejle livet i tilværelsens lurvede hjørner.

Og med sit femte soloalbum viser Alabama-sangeren, at 2013-gennembruddet, ’Southeastern’, ikke var tilfældigt, men starten på en storslået serie sangskrivning med poetisk dybde og slidstærke melodier.

Så enkelt kan ensomhed indrammes: »When I get home from work/ I’ll wrestle off my clothes/ and leave ’em right inside the front door/ cause nobody’s home to know«.

Djævlen bor i detaljen i Isbells arbejderklasse-country, hvor mænd sidder alene og bider i sofabordet. Én ser skæbnen som et minefelt, én vil lære at glemme, og én venter stædigt på, at tilværelsen løsner sit kvælertag. Og med en stemme, der drævende kan snige sig ind på dig og pludselig løfte sig op i det høje register med lysende soulstyrke, tænder Isbell lys i mørket. Han finder udgangen i de iltfattige rum.

Det får bro-country-gutterne også brug for en dag. Til den tid holder Isbell stadig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce