Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MATHIAS CHRISTENSEN
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Flop. Red Hot Chili Peppers skuffede slemt i 2007. Nu er Roskilde-fans er vrede over, at de skal spille igen i 2016. Billedet er fra koncerten i Herning i 2011.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Red Hot Chili Peppers-nyhed modtages med harme: Laver I sjov, Roskilde?

Roskilde Festival forstår ikke vreden og synes, man bør tilgive Red Hot Chili Peppers' eklatant ringe 2007-koncert .

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var ikke et tilfreds publikum, der overværede Red Hot Chili Peppers' koncert på Roskilde Festival i 2007.

Koncerten var forsinket, præget af sløv guitarjam, og midt i det hele forlod en tydeligt åndsfraværende forsanger Anthony Kiedis scenen og overlod det til sine bandmedlemmer at jamme sig igennem resten af sættet.

»Magen til pinlig, arrogant og respektløs optræden overfor det publikum, der bogstaveligt talt er gået gennem mudder og vand for at nå frem til dette års store koncert, skal man lede så længe efter«, skrev Politikens egen anmelder om den skandaløse koncert, som han kvitterede med et enkelt hjerte for.

»Alle kan have en dårlig dag, men det, de fire herrer præsterede - eller rettere sagt ikke præsterede - i Roskilde, bør resultere i, at de aldrig nogensinde bliver hyret af festivalen igen«, skrev Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch, som gav bandet nul stjerner.

Nu har Roskilde Festival imidlertid hyret Red Hot Chili Peppers til at spille på sommerens festival . Og det er ikke faldet i god jord hos Roskilde Festivalens følgere på Facebook.

»Laver I sjov!!? Efter det stunt de lavede i 2007, ville jeg have troet, at Red Hot Chili Peppers var bandlyst fra Roskilde Festival for evigt«, skriver en vred bruger.

»Efter deres performance sidst, troede jeg aldrig, de ville blive inviteret tilbage...«, skriver en anden.

»Har de tænkt sig at gøre det gratis, siden det ikke var to øre værd sidste gang?«, spørger en tredje.

Roskilde: Vi ved det godt

Roskilde Festival har også taget til genmæle på Facebook, hvor de svarer de vrede brugere:

»Vi er klar over, at de ikke spillede deres bedste gig, sidste gang de var her. Men alle bands har haft en dårlig aften eller har prøvet at lave et dårligt show. Sidst de spillede i Danmark (i Herning i 2011) var responsen positiv over hele linjen«, skriver Roskilde Festival blandt andet.

Roskilde Festivals musikchef Anders Wahrén siger til Poltiken, at de mange kommentarer er, hvad man kunne forvente.

»Hver gang vi har med et stort navn at gøre, er der mange, der har en holdning. Der er både negative og positive, og det er tit de negative, der kommer til at fylde. Det er det også her, fordi der er en del, der husker en dårlig koncert i 2007, og som derfor synes, det er for dårligt, at vi booker dem igen«, siger Anders Wahrén, der dog ikke forstår publikums vrede over bookingen.

»Hvis man ikke på ni år skal kunne tilgive den slags, så kommer vi ikke videre. Der er en stor del af vores publikum, der aldrig har haft chancen for at se dem, og det ville være synd, hvis de ikke skal have lov, fordi der er nogle, der har haft en dårlig oplevelse for ni år siden. Især selvfølgelig fordi de sidenhen har vist, at de stadig kan levere fantastiske liveshows«, siger Anders Wahrén.

Undtagelsestilfælde

Politikens anmelder Erik Jensen, der anmeldte i 2007, mener i dag, at der var tale om en enkelt svipser, da Red Hot Chili Peppers skuffede fælt i 2007.

»De havde godt nok en dårlig dag på kontoret den dag, men jeg er fuldstændig sikker på, at det var et undtagelsestilfælde«, sider Erik Jensen.

Han tror altså ikke, at Red Hot Chili Peppers er dømt til at skuffe endnu engang.

»Det ville være helt vildt hvis det skulle gentage sig. Jeg tror ikke på, at et internationalt topband vil lade det ske igen«, siger Erik Jensen.

Også Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch er åben for at give Red Hot Chili Peppers en chance mere.

»Jeg har det selv sådan, at jeg ikke plejer at invitere ubehøvlede gæster på besøg igen. På den anden side kan det jo blive bedre denne gang, selv om det er længe siden de har været et tilnærmelsesvist relevant orkester«, skriver Henrik Queitsch i en mail til Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden