Famous. I den famøse musikvideo til Kanye West's seneste udgivelse ses diverse sovende kendisser, heriblandt Donald Trump og Taylor Swift.

Famous. I den famøse musikvideo til Kanye West's seneste udgivelse ses diverse sovende kendisser, heriblandt Donald Trump og Taylor Swift.

Musik

Fem sange, du skal høre lige nu

Her er Politikens musikredaktør, Simon Lund's fem bud på hvad der er noget ved musikken lige nu.

Musik

1. Kanye West

Famous. I videoen til hiphophymnen ’Famous’ fortsætter West sine provokationer og spil med den moderne medieverden. Inspireret af maleren Vincent Desiderios ’Sleep’ ligger en stribe berømtheder og ånder ud efter et orgie. Blandt deltagerne er West selv, Kim Kardashian, Chris Brown, Rihanna, Donald Trump, Amber Rose og Bill Cosby. West er aldrig kedelig. Og sangen er stadigvæk ren killer.

2. David Brent

Lady Gypsy. Før han blev en verdenskendt komiker, var Ricky Gervais new wave popstjerne in spe med 1980’er-bandet Seona Dancing. Nu er Gervais tilbage ved musikken og som David Brent fra ’The Office’. En folk-ballade, der varsler om den kommende film ’David Brent – Life On the Road’.

3. Blood Orange

Augustine. Trommemaskine, guitar og keyboard. Mere skal Blood Oranges Dev Hynes ikke bruge for at tegne den smukkeste og mest højtragende ikke højttravende! bue af sensualitet, urbane snapshots, politiske brændpunkter og afroamerikansk historie. Funky sovekammerpop i den helt store skala.

4. Trentemøller

River In Me (feat. Jehnny Beth). Som den dj, han også er, bliver Trentemøller ved at håndplukke af tidens stemmer til sine egne kompositioner. Denne gang er det Savages’ Jehnny Beth, der skubber Trentemøllers postpunk ind i brystkassen på os. Beatet er hårdt, tonen rå og natten fuld af farlig energi.

5. Agnes Obel

Familiar. Når det nu alligevel er mere efterår end sommer, kan sjælen lige så godt søge tilflugt mellem de sorte tangenter og celloens melankolske strøg hos Agnes Obel. Den rugende skumringsstemning er genkendelig, men Obel har nye tricks i ærmet med stemmemanipulation i stil med The Knife.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden