Fremsyn. Han debuterede med 'Døende', dernæst kom 'Placebo', og nu er 21-årige Karl Wiliam nået til 'Livet', som er titlen på hans nye ep og på en af sangene på pladen.
Foto: Morten Nordstrøm

Fremsyn. Han debuterede med 'Døende', dernæst kom 'Placebo', og nu er 21-årige Karl Wiliam nået til 'Livet', som er titlen på hans nye ep og på en af sangene på pladen.

Musik

Karl William udsender tre upåklagelige popsange fulde af livet - og en enkelt forbier

21-årige Karl William har smurt silke på soul i sangene på ny ep, der har fokus på livet.

Musik

Det kræver stil og overbevisningskraft at kunne synge linjer som »jeg tror mit hoved/ har gjort mig blind igen«, så man både automatisk nynner med og tygger velbehageligt på den ligefremme naivistiske poesi.

Ja, man kan godt tænke en forelskelse i smadder. Det er en gammel sandhed. Men det er den 21-årige rødtop Karl Williams talent i en nøddeskal. Han synger lige ud af posen og lige ind i hjertet.

’Livet’ består kun af fire sange. Til gengæld slår livet vitalt i tre af dem. Den melankolsk opmuntrende ’Livet’, ’Blind igen’ og ’Alt er fint’ med programerklæringen »kigger kun fremad/ før i tiden bliver jo aldrig det samme« er alle upåklagelige popsange, man kan høre igen og igen. Noget svagere står ’Vi er vi’.

’Livet’ efterfølger debut-ep’en ’Døende’ og albummet ’Placebo’ fra i fjor og er en behageligt vanedannende påmindelse om det spirende format. Karl William er udsprunget af Hukaos-kollektivet, men der løber elegante aarhusianske soulfraseringer lige under overfladen i de lyse toner.

Han synger lige ud af posen og lige ind i hjertet

Lydmæssigt træder Karl William et skridt væk fra det rent elektroniske og ind i et mere klassisk popudtryk.

To af sangene – ’Livet’ og ’Vi er vi’ – er lavet i samarbejde med Hukaos-producer Carl Barsk, og også i titelnummeret holder han sig til de kendte legekammerater. Potentialet som vokalist bliver dog ikke mindst udfordret og udfoldet i mødet med den popsnu entusiastiske Andreas ’Maskinen’ Sommer.

Sommer har givet Marie Key uventet hitlistepotens, og alle musikalske forskelle til trods er der en lighed imellem Marie Key og Karl William, der begge fægter med åben pande.

På disse nye sange lægger Karl William diskret afstand til den rappende rytmik i fraseringerne. Presser ikke stemmen og pointerne, men nyder sit flow. Arrangementerne er mindre elektronisk kunstfærdige og mere ligefremme.

21 år gammel lader Karl William sig føre af sted af medvind og ny luft under stemmebåndet. Han debuterede med ’Døende’. Nu hylder han efter en omgang ’Placebo’ ’Livet’ og kigger fremad. Det går den rigtige vej.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden