Foto fra ’Life of Brian’

Foto fra ’Life of Brian’

Musik

Fem sange om Jesus du skal høre

Politikens anmelder Simon Lund har listet fem sange om Jesus, du kan høre i og efter påsken.

Musik

Gavin Bryars

'Jesus’ Blood Never Failed Me Yet'

Gavin Bryars mediterende og minimalistiske kompositionsværk fra 1971, der er bygget over en båndsløjfe med en ukendt hjemløs mand, der med skælvende smuk stemme synger, at Jesus’ blod endnu aldrig har svigtet ham. Mens han kigger på vinflasken i sin hånd. Og Tom Waits synger andenstemme.

Ministry

'Jesus Built My Hotrod'

Industrial hidsigpropperne i Ministry fik deres største hit i 1991, da de trak Jesus ind i en omgang fræsende rockvrøvl. Rock fandtes, Jerry Lee Lewis var djævlen, Jesus arkitekten, og det eneste, Ministry kunne sige til det, var: »Ding a ding dang my dang a long ling long«.

Monty Python

'Always Look on the Bright Side of Life'

Fra korsfæstelsen i slutscenen i ’Life of Brian’ til fodboldlægterne i Sheffield, olympiske ceremonier og utallige begravelser har Eric Idles sang siden 1979 haft en plads i den britiske folkesjæl. Som fællessangsversionen af briternes leveregel ’Keep calm and carry on’. Det er alligevel ikke meget, Jesus kan gøre, når først.

Kanye West

'Jesus Walks'

Inden han blev ramt af popkulturens største messiaskompleks, hvor han både optrådte på forsiden af Rolling Stone-magasinet med tornekrone på og kaldte sit sjette album ’Yeezus’, droppede Kanye West en bombe i hiphopverdenen i 2004 med en marcherende gospel, der mellem dyre biler, hustlere og kokain adresserede troen.

Depeche Mode

'Personal Jesus'

Med et atypisk blues-riff og inspiration fra Priscilla Presleys bog ’Elvis and Me’ skrev Martin Gore i 1989 sangen om at være Jesus med håb og omsorg for et andet menneske. Sangen blev siden omfortolket til en barket salme sunget fra livets sidste trinbræt af Johnny Cash.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce