Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Peter Sommers nye sang 'Bittersød natskygge' er blandt de fem sange, som Simon Lund anbefaler i denne uge.

Peter Sommers nye sang 'Bittersød natskygge' er blandt de fem sange, som Simon Lund anbefaler i denne uge.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 sange: Bisse synger om solblegede sommerminder, og Kidd er tilbage

Peter Sommer, Bisse og Kidd er blandt de 5 sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Peter Sommer, Bittersød natskygge. For nogle peaker de lyse nætter i midsommerdansen. For andre er sankthansaften et dystert vendepunkt. Fra nu af bliver det kun mørkere. Når man hører Peter Sommers nye single, får man på fornemmelsen, at hr. Sommer spiller på det sidste hold.

En blåsort melankoli hænger i den forvrængede stemme, mens bandet Tiggerne slentrer med et herligt løst spillede groove rundt om Sommers poetiske feberord. Om åndenød, den lille død og »to 10-ører, der vil svæve rundt for evigt«. Som en knækket romantiker med hudafskrabninger på sine fikse sætninger og ratslør i stemmen er Peter Sommer stærk for tiden.

2. Bisse, Bjælkehuset. Bisse er lettet, og fra nu af gælder det for os andre bare om at holde fast under opstigningen. Han har strålet på festivalerne i år, og med sin nye erindringsglimtende sang om solblegede minder lægger han yderligere til sit format.

Bisses nasalt lokkende stemme synger om dengang, vi lyttede til havets skvulpen, til mågernes råben og stjernernes funklen. Om dengang »vi samlede grankogler hele dagen og puttede dem i banken«. Om den barndomssommer, der altid vil hjemsøge os.

3. Maliibu Miitch, 4 AM. De mandlige rappere har altid gjort det, pisset deres territorium af med køllesvingende hiphop. Men der er langt mellem kvinderne, fra Missy Elliott til Lil’ Kim. Men nu føjer Maliibu Miitch sig til dét selskab.

Den unge rapper fra The Bronx har sit crew af kvinder med i subwayen og en flaske cognac i hånden, mens hun over et dystert klaver-beat rapper med håndkantslaget i sit flow. Hun står på Manhattans Union Square-station, men Maliibu Miitch ejer tognetværket under hele New York.

4. ONBC, Tombstone. ONBC er et træf mellem fire musikere fra forskellige danske indiebands, der er mødtes i en solplet med god plads til ringlende guitarer og smukke harmonier.

Camilla Florentz og Mikkel Max Jorn har en fortid i epo-555, Ivan Pedersen i Boombox Haters og Tajna Simonsen i Superheroes. Til efteråret udkommer deres andet album som ONBC, og den første single rammer den skandinaviske vemods sommer af melodisk lethed og løftet om en kold gravsten.

5. Kidd, Bedre (feat. Don Stefano). Efter en tur i identitetskarusellen og en smuttur til den nordiske mytologi under navnet Heimdals Sidste Vogter vendte Kidd sidste efterår tilbage som sig selv og fortalte den nye generation af danske rappere: »Kidd er din far«. Nu er Kidd klar til at indtage sommeren med god gammeldags gang skrydestil. Energien er ikke flænsende som dengang, han også bare var så god; nu er Kidd bare »bedre end dem alle sammen« på en stærk ørehængerkandidat til årets Roskilde-hit.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden