The Savage Rose med Annisette Koppel i front er et enestående musikalsk bekendtskab.
Foto: Thomas Borberg

The Savage Rose med Annisette Koppel i front er et enestående musikalsk bekendtskab.

Musik

5 sange lige nu: Ursoul fra The Savage Rose og Mick Jagger protesterer

Det er også værd at lytte til Destroyers drømmende melodier, kvindeopsang fra Lady Smita og intimitet fra rapperen Kå, skriver Simon Lund.

Musik

1. The Savage Rose: Homeless

Det er 50 år siden, The Savage Rose skød op af hippiemulden. Og som om det ikke er imponerende nok i sig selv, at familiebandet eksisterer endnu, er de stadig et enestående musikalsk bekendtskab. Det understreger de igen med en ny single, der peger frem mod albummet ’Homeless’, ude 15. september. Vi kender temaerne, og videoen flimrer af kvindelige ikoner i ånden fra 1960’ernes protestkultur. Men intet andet dansk band har så meget ursoul som The Savage Rose.

2. Destroyer: Sky’s Grey.

Jeg er ikke sikker, men jeg tror, at verdens tumultariske tilstand har sneget sig ind i hovedet på Destroyers Dan Bejar, når han synger om »bombs in the city«. Det er dog ikke til at sige. Dels kan Bejar godt lide at zoome rundt i sprogets mentale landskab og slå krøller som »I’ve been working on the new Oliver Twist«. Dels er hans drømmende fine melodier i en sagte regn af synthstrygere og tunge klaverakkorder alt andet end apokalyptisk.

3. Lady Smita: Piger nu til dags.

Det er snart ti år siden, at Lady Smita dukkede op og gav de danske mænd ren besked med ’Du Får Ik’ Punani’. Siden har Nørrebro-rapperen dj’et og løbende udgivet singler sammen med folk som Raske Penge og Mighty Mala. På Lady Smitas seneste aftapning af rendyrket digital dancehall er det kvinderne, der får en Pippi Langstrømpe-opsang. Om ikke at gemme sig omme bagest i køen til tilværelsen.

4. Kå: De her veje (feat. Larry).

Seneste track fra rapperen Kå kommer ud af samme følsomme tåger som Danni Toma og Emil Kruse. Fordrejede synthbeats og sænkede parader: »Jeg vil bare snakke sammen/ og ryge en cigaret sammen/ måske falde i søvn i samme seng fordi vi er trætte sammen«. Københavnske Kailash William Chatterjee var tidligere grime-rapperen Kay. Som Kå flytter han nu samtalen et nyt og intimt sted hen.

5. Mick Jagger: England Lost/Gotta Get a Grip.

Er der efterhånden et rocknavn, der ikke har en politisk kommentar, de skal af med? Nu har selv Mick Jagger i en alder af 74 indset, at et eller andet er gået i stykker i tiden. Derfor har han udgivet ikke bare én, men hele to protestsange om Brexit, immigration og fake news: »Chaos crisis instability, ISIS«. Hvis vi nu ikke vidste det. Begge sange driver af rå bluesriff og slår fra sig med hiphop-beats. Skepta kigger endda forbi.

Og Gotta get a grip ...

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce