Den danske R'n'B-sangerinde Bette er i samarbejde med Emil Kruse og Kå aktuel med sin første single 'Da Du Kom'.

Den danske R'n'B-sangerinde Bette er i samarbejde med Emil Kruse og Kå aktuel med sin første single 'Da Du Kom'.

Musik

5 sange du bør høre: Harvey Weinstein-associationer og varm dansksproget R'n'B

Musik

Raske Penge

Den danske dancehallstjerne Raske Penge er ude med en dansksproget sang svøbt i afrikansk pop i form af den veloplagte frihedshymne ’Blodsukker’.

Sangen handler om de slavegjorte på St. Croix, som ved en fredelig aktion tvang Danmark til at sætte dem fri. Sangen er produceret af TopGunn, Pato og Morten McCoy med percussion af Mads Michelsen. Det er både pop og public service, for sangen er en del af danmarkshistorie-projektet fra P3 radioprogrammet ’Lågsus’.

Lana Del Rey

Anklagerne mod den prominente producer Harvey Weinstein om seksuelle overgreb og magtmisbrug fylder meget i samfundsdebatten i disse dage.

Det har også givet anledning til konspirationsteorien om, hvorvidt sangerinden Lana Del Rey i 2013 skrev sangen ’Cola’ om Weinstein, fordi hun synger »Harvey’s in the sky with diamonds and he’s making me crazy«, foruden den legendariske strofe »My pussy tastes like Pepsi Cola/ My eyes are wide like cherry pies«.

The Eagles

Førnævnte Lana Del Reys sang er ikke den eneste, der leder tankerne hen på Weinstein-sagen.

Politikens journalist Christian Ilsøe kom i tanke om The Eagles’ ’King Of Hollywood’ fra lp’en ’The Long Run’ fra 1978, som handler om en korrupt Hollywood-producer, der misbruger sin magt.

»Come sit down here beside me, honey/ Let’s have a little heart to heart/ Now look at me and tell me, darling/ How badly do you want this part?«

Liima

Den dansk-finske musikgruppe Liima, der består af de tre Efterklang-medlemmer og den finske trommeslager Tatu Rönkkö, er ude med deres første autotunesingle nogensinde, som bærer titlen ’2-Hearted’.

Ifølge forsanger Casper Clausen handler den om at elske to forskellige personer eller brænde for to modsatte retninger i livet på samme tid og om at acceptere situationen i stedet for at presse sig selv til at vælge.

Bette

Danske Bette er i samarbejde med de talentfulde rappere Emil Kruse og Kå ude med sin første single ’Da Du Kom’, der byder på varm dansksproget R’n’B.

Om singlen siger hun selv: »’Da Du Kom’ er en sang, jeg selv synes minder om et interlude. Jeg kan godt lide tanken om at starte med mellemrummet, eller pausen, og give lidt slip på reglerne omkring opbygning og bare gå med, hvad der føles rigtigt, og det gjorde jeg lige den dag i studiet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce