Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Per Arnesen/TV 2
Foto: Per Arnesen/TV 2

Gilli blev aftenens helt store triumfator med tre priser under kasketten.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mediesky rapper rydder bordet ved Danish Music Awards

Årets danske sangskriver, årets danske solist og manden bag årets danske udgivelse bærer et og samme navn: Gilli. Den 25-årige rapper triumferede lørdag aften ved DMA, hvor Sort Sol fik en ærespris, og Rasmus Seebach publikums hæder.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag aften fik Kian Rosenberg Larsson - nok bedre kendt som Gilli - et ordentligt læs af alt det, mange andre musikere kan længes efter i evigheder, men som rapperen fra Vestegnen aldrig for alvor selv synes at have søgt: Popularitet, hæder og opmærksomhed.

Ikke alene modtog han prisen som Årets Danske Solist ved det årlige Danish Music Awards afviklet i et kæmpe telt i Københavns nordhavn, men fik hertil endnu to bronzefugle med sig derfra - som Årets Danske Sangskriver og for Årets Danske Udgivelse.

Gilli dukkede op af det danske undergrundsmiljø og var i et par år en del af rapkompagniet B.O.C, en gruppe rapartister primært fra Nørrebro. Selv er han vokset op og har sin gang på den københavnske vestegn, på Nørrebro og i Husum.

Tidligt op og til tops

Hans kommercielle gennembrud kom i sommeren 2015 med singlen 'C'est la vie', der har opnået dobbelt-platin for streaming. I januar 2016 udsendte han singlen 'Tidligt op', som  i en uge var den syvende mest delte sang på Spotify på verdensplan.

Hvert år siden 1989 har Danish Music Awards hædret de kreative og kommercielle spidser i det hjemlige musikliv. Bag priserne står den danske afdeling af musikselskabernes internationale brancheorganisation IFPI i samarbejde med TV2.

Og skulle nogen være i tvivl om, at DMA-Akademiet holder af Gillis musik, blev også Hennedub, der har produceret flere af hans hits, sendt hjem med prisen som Årets Danske Producer.

Deja Vu igen-igen

Ellers var det gruppernes aften. Trioen Scarlet Pleasure hjemtog prisen som Årets Danske Gruppe med deres repertoire indenfor R&B og pop.

Samtidig scorede de Årets Danske hit for sangen 'Deja Vu'.

Og nu vi er ved grupper, så var der også hæder til metalbandet Volbeat, hvis musik også kaldes Elvis-metal, nemlig som Årets Danske Livenavn. Og det selv om Volbeat kun har spillet sølle én koncert i det forgangne år.

Kan 47.000 tage fejl?

Den vil så til gengæld - i følge DMA-Akademiet - gå over i historien, ligesom den allerede har en hædersplads i manges erindring. Volbeat er nemlig det eneste danske musiknavn, som har samlet et publikum på 47.000 i Parken.

Også gårsdagens musikalske rebeller var der en pris til. En ærespris, der tilfaldt »et kollektiv båret av stærke individuelle kræfter«, som »værner om deres kunstneriske udtryk med en integritet, man kan slå sig på«, som det hed i DMA-Akademiets begrundelse for at tildele 40-års jubilarerne fra Sort Sol en ærespris.

Per Arnesen/TV 2
Foto: Per Arnesen/TV 2

Steen Jørgensen og Sort Sol fik en ærespris ved årets DMA.

I den lidt pænere afdeling faldt der også en bronzestatuette af til sangeren Rasmus Seebach, som et flertal af TV2s seere ved en afstemning havde tildelt Årets Publikumspris.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden