0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

USA's regering sælger unikt rapalbum for at betale forhadt medicinaldirektørs gæld

Det eneste fysiske eksemplar af rapgruppen Wu-Tang Clans album fra 2015 blev købt af nu svindeldømt direktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix
Foto: Timothy A. Clary/Ritzau Scanpix

Den forhadte og fængslede medicinaldirektør, Martin Shkreli, der blev kendt for at hæve priserne på livsvigtig medicin med mere end 5.000 procent, købte i 2015 et enestående Wu-Tang Clan-album. Da han senere blev dømt for svindel, beslaglagde myndighederne albummet og har nu solgt det for at betale svindlerens gæld.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske regering har solgt et unikt album af rapgruppen Wu-Tang Clan ejet af en fængslet tidligere medicinaldirektør ved navn Martin Shkreli.

Pengene fra salget skal bruges til at betale en bøde på 7,36 millioner dollar, han blev dømt til at betale i forbindelse med en svindelsag.

Beløbet svarer til cirka 46 millioner kroner.

I et brev til distriktsdommer Kiyo Matsumoto, der havde ansvaret for Martin Shkrelis retssag i New York i 2017, skriver anklagerne i sagen, at Shkrelis gæld til staten nu er afklaret efter salget af albummet og andre af hans ejendele.

Salgsprisen og køberen af albummet med titlen ’Once Upon a Time in Shaolin’ bliver ikke oplyst. Men der er tale om et ganske særligt eksemplar.

Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Wu-Tang Clan solgte i 2015 albummet 'Once Upon a Time in Shaolin' på en auktion. Der findes kun ét eksemplar af albummet. Det blev dengang solgt for 2 millioner dollars til medicinaldirektøren og finansmanden Martin Shkreli, der efter eget udsagn kun købte albummet 'for at holde det væk fra folket'.

38-årige Shkreli betalte i sin tid to millioner dollar for albummet, der kun er blevet produceret én fysisk kopi af på verdensplan.

Det gjorde han ved en auktion arrangeret af hiphopgruppen.

Den tidligere medicinaldirektør pralede efterfølgende med, at han ikke planlagde at lytte til albummet, men kun havde købt det ’for at holde det væk fra folket’.

Benjamin Brafman, en advokat for Martin Shkreli, skriver i en e-mail, at han er glad for, at hans klients gæld nu er blevet betalt.

Han tilføjer, at albummet blev solgt for ’væsentligt mere’, end hvad Shkreli betalte for det.

38-årige Martin Shkreli er i USA også kendt som ’Pharma Bro’.

Her er hans ry stadig særdeles blakket, efter at et selskab, han stod i spidsen for i 2015, anskaffede sig licens til at producere lægemidlet Daraprim og fra den ene dag til den anden hævede prisen med 4000 procent.

Lægemidlet bruges til at behandle potentielt dødelige infektioner.

Han blev i 2017 dømt for svindel i en anden sag for at have snydt investorer i flere kapitalfonde og fik efterfølgende en syv år lang fængselsdom.

Martin Shkreli står til at blive løsladt 11. oktober 2022.

ritzau