variationer. Italienske Enrico Rava satte sammen med bl.a. basunisten Gianluca Petrella nye standarder for europæisk jazz.
Foto: Markus Fägersten

variationer. Italienske Enrico Rava satte sammen med bl.a. basunisten Gianluca Petrella nye standarder for europæisk jazz.

Koncertanmeldelser

Skånsk festival bød på tragiske toner og fræk nutidsjazz

’Tribe’-musik og fado var blandt weekendens højdepunkter på Ystad Jazz Festival.

Koncertanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvem havde troet, at den lille, ambitiøse jazzfestival i den sydskånske havneby, der første gang blev afviklet for fem år siden, skulle udvikle sig med så stor succes, som tilfældet er?

Den er nu Sveriges formentlig væsentligste jazzfestival, takket være en klar linje fra kunstnerisk leder og pianist Jan Lundgren, stærke sponsorer og en velfungerende udnyttelse af Ystads gamle bydel og charmerende koncertsteder.

I Ystad lugter der ikke af avantgarde, free jazz, indierock eller overbelastede elektroniske kabler. Det er fortrinsvis den akustiske mainstreamjazz, der er i fokus. Og dog er festivalen inde i en udvikling, hvor den musikalske palet udvides, så den i stadig højere grad afspejler mangfoldigheden i den moderne jazz.

Således har man satset ekstra i år og udvidet fra fire til fem dage. Men ledelsen gør klogt i at ville fastholde festivalens intime kvaliteter. Og den har virkelig noget at byde på, både hvad angår atmosfære og musik.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce