Foto: MIRIAM DALSGAARD
Anmeldelser

kritik Musikalsk terrorangreb på Roskilde

Jorden rystede og porten til Hades stod på klem, da undergrundsheltene fra Albertslund Terror Korps svingede pisken.

Anmeldelser

Natten kom tidligt, da undergrundsduoen Albertslund Terror Korps marcherede ind på Roskildes mindste scene klokken 22.

Badet i kryptonitgrønt lys og med to aliens med giftgrønne flag i strakt arm og oprejst pande bag spandexmaskerne var der kun en vej frem, og den hed fuld smadder.

Albertslund Terror Korps kommer fra miljøet omkring Ungdomshuset og optræder flittigt til støttedemoer for hjemmepublikummet, bl.a. med undergrundshittet ’Klap Perker’.

Gruppen består af Kid Kishore og VJ Cancer, sidstnævnte laver visuals til førstnævntes produktioner.

Fyldt af Ungeren-sympatisører
Det lille telt blev hurtigt fuldt med Nørrebrofolk og Ungeren-sympatisører. Vi begyndte blødt med ’Lad Os Flyve til en Stjerne’ med Nina & Frederik, der dog hurtigt gik over i en uforudsigelig mashup af electro, dupstep og ghetto-tech, Dansk Top til ravefest.

»Rist lige to smøger«, var Kid Kishores første ord til os, og så kørte det ellers i en heftig heksebryg uden mål, men med masser af mening.

De fabelagtige visuals bragede løs med aliens, Mickey Mouse med turban og fuckfinger og det hinduistiske swastika tegn, der jo ligner et Nazi-tegn. Albertslund Terror Korps er politiske uden at være udpenslende, men bekender sig altid til modkulturen og oprøret.

Kim Larsens ’Midt om Natten’ blev pitchet up til helium-niveau, og Thomas Helmig pludselig gjort politisk: »Når mennesker trænges op imod en kold mur/ så er det da klart, de render rundt og smadrer vinduer«.

Også ’Gå med i lunden’ fik ørerne i maskinen, og på den måde muterede den danske sangskat mellem Albertslund Terror Korps’ hænder.

Glistrup som alien
Dansk-indiske Kid Kishore tog også sit bagland under kærlig behandling og mixede Bollywood-musik med jungle og kreerede med sine brud på brud på brud en guirlande af stilarter og sanseindtryk.

Alt sammen hjulpet på vej af grafiske særheder som Glistrup som alien, eksprinsesse Alexandra der masturberede, og Thomas Eje der blev skudt i hovedet. Her var intet helligt.

Og helt i undergrundens ånd spillede Albertslund Terror Korps aldrig deres hit ’Klap Perker’ – det havde været for forudsigeligt.

Roskilde Festivalen udviste stort mod ved denne bookning, der i en times tid formåede at ændre festivalens postnummer til 2200 og adresse til 69.

Tag med iBYEN.dk på Roskilde
Læs alt om festivalen her

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden