Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

»Jeg indrømme, at jeg glæder mig mere og mere til Skanderborg, mens Roskilde på en eller anden måde er blevet knapt så vigtig for mig«, siger Adam Duvå Hall, vært på P3.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

P3: »Skanderborg er mere end klipklapper og klapstole«

Efter mange på Roskilde Festivalen har P3 også fundet lykken i Skanderborg.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da odenseanske Kissaway Trail åbnede Skanderborg Festivalens næststørste scene P3-Teltet, og sendte bandet ikke kun en ordentlig skylle ung dansk indierock ud under teltdugen.

De leverede samtidig årets første bevis på, at musik og bøgetræer ikke længere kun kan favne Thomas Helmig, TV2 og pop droppet ind gennem fællessonden.

DR’s P3 har gennem de seneste syv år plantet sig solidt i den østjyske underskov for at skubbe ny ung dansk musik ud over scenekanten og ud til den brede danske offentlighed.

P3-Telt fortrænger Rytmehans Et projekt, der ikke bare har givet den danske mediemastodont dens helt egen scene, men samtidig gjort det med så stor succes, at den traditionsrige scene Rytmehans har måttet fortrænge til mere ydmyge kår ved brinken af Skanderborg Søerne for at gøre plads til P3-Teltet.

»Det er gået op for festivalen, at der er rigeligt med unge danske bands til at løfte en helt scene«, siger Adam Duvå Hall, der som P3 vært har fået æren af at holde publikum varmt mellem koncerterne i selskab af kollegaen Jesper Holm, bedre kendt som KanonKongen.

LÆS ANMELDELSE

»Det er stadig Festivalen, der booker musikken, men den forsøger at finde bands, der passer ind i vores profil. DR har en forpligtigelse til at spille meget dansk musik, så på den måde er matchet jo logisk. Vi gør det, fordi vi skal. Men bestemt også fordi vi elsker det«.

Hygge på backstage-området
Det gør duoen også selv om, de to værter skal præsentere og afrunde samtlige koncerter i P3-Teltet fra torsdag til søndag. 12 timer om dagen – eller 60 ture ind og ud af scenen. Plus det løse.

»Det er jo fedt alligevel. Vi sidder her i vores backstage-område og hygger os«, siger Jesper Holm.

Ifølge ham har publikum på Skanderborg Festivalen også flyttet sig en tand i takt med, at dansk rocks tunge drenge er blevet tvunget til at se sig lidt over skulderen efter de nye fremadstormende rock- og pop-kometer.

Mere end klipklapper og klapstole
Bands som Dúné og Volbeat har blandt andet fået fart i karrieren takket være masser af spilletid på P3. I år er de blandt de store navne på Festivalens hovedscene – Bøgescenen.

»Det er jo bare et bevis på, at Skanderborg er mere end klipklapper og klapstole. Hvor Roskilde har været førende på nye spændende bands. Så er Skanderborg bedre på vej i den retning. Folk vil gerne tage nye bands til sig«, siger Jesper Holm.

LÆS ARTIKEL

Både ham og Adam Duvå Hall tilstår endda, at deres forhold til Skanderborg Festivalen er blevet så tæt, at Roskilde Festivalen ikke længere har så stor en tiltrækningskraft på dem, som tidligere.

Roskilde er holdninger

»Det er stadig Roskilde, som jeg vil tage på, hvis jeg bare skal vade ind i et telt for at høre noget, som jeg aldrig tidligere har hørt, men Skanderborg er bare noget helt andet«, siger Jesper Holm, og bakkes op af kollegaen.

»Alt omkring Roskilde er holdninger. Hvis man forsøger sig med noget nyt, så bliver det vendt drejet og kritiseret. Musikprogrammet er jo et godt eksempel. Det bliver altid kritiseret. Her er man helt fri fra holdninger. Folk tager bare det, der er. Det er befriende«, siger Adam Duvå Hall.

»Jeg har været på Roskilde, siden jeg var helt ung. Det var et stensikkert punkt i kalenderen. Med tiden må jeg indrømme, at jeg glæder mig mere og mere til Skanderborg, mens Roskilde på en eller anden måde er blevet knapt så vigtig for mig«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden