Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Fællessang. Festivalgæsterne på Smukfest er med til at skabe den hyggelige stemning. De synger med på velkendte melodier for fulde gardiner.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musikredaktøren: 4 ting, jeg lærte på Smukfest

Skanderborgs festival afdækker ikke hvide pletter på det musikalske landkort. Men hygge er der masser af.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festivalen Smukfest i Skanderborg er netop slut. Her er en opsummering:

1. Det er Jylland, det her. Sådan svarede arrangørerne af Smukfest mig, da jeg som klicheen om københavner-forvirring havde nogle sidste-øjebliks-spørgsmål.

Med andre ord: Det løser vi. På Smukfest falder alting på plads på sin egen rolige, smilende og hyggelige måde. Her stiller man sig ikke an eller på bagbenene, men har øje for den gode stemning. Københavneren skrev huskenoter til sig selv.

2. Store scener er til store navne. Og her må Smukfest erkende, at midt i al hyggen er de ikke en musikfestival, der afdækker hvide pletter på det musikalske landskort.

Publikum vil have musik, de ikke bare kender, men kender rigtigt godt. Derfor er nok så interessante navne som Chic, La Roux og Future Islands ikke store navne på Smukfest.

Smukfest har Danmarks mest begejstrede festivalkor

De var fejlplaceret. Mens der var ubehageligt publikumskaos og standet koncert, da Kim Larsen og Gnags spillede på en for lille scene. Det var ikke så hyggeligt.

LÆS ANMELDELSE

3. Smukfest betyder sangfest. Når der så kommer en sang, publikum kender, synger alle med. Og det er lige meget, om det foregår på Bøgescenerne eller en af de utroligt mange små bar-diskoteker, der ligger spredt ud over skoven.

For især de mange populære danske navne er det fantastisk. Smukfest har Danmarks mest begejstrede festivalkor. Ubetinget.

4. Natten er ung. Når far og mor er gået i seng eller trimlet omkuld i skovbunden efter adskillige besøg i vodka-juice-baren, indtager de yngste den store Bøgepladsen og forvandler med hjælp fra verdens-dj's skoven til et rave.

Det er effektivt, og Smukfest præsenterer navne fra den øverste hylde. Men det virker mekanisk, at formlen er så fastlåst. Ryst posen, Smukfest.

Tag mere ansvar for musikken, så den ikke ender som en ensidig kultur midt i al hyggen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden