Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cecilie S. Andersen
Foto: Cecilie S. Andersen

Hyggeligt. Selvom det silede ned, var der feel-good stemning under Mads Langer koncerten på årtets Skanderborg Festival.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mads Langer blev bag solbrillerne på Smukfest

Det gik fra silende Vådfest til fællessyngende Smukfest, da Mads Langer åbnede hovedscenen i Skanderborg. Med en koncert fuld af optimisme og musikalske tilforladeligheder.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlige klæ’r. Det ved enhver rask spejderdreng.

Men det var alligevel optimistisk, da Mads Langer gik på scenen med solbriller på. Efter at et massivt gardin af regn havde gemt Smukfests hovedscene i flere timer.

Publikum var dukket op i regnslag, sydvest og bevæbnet med paraplyer.

Mads Langer ligner og lød som musiker, der er fanget i et vadested. Mellem at forsøge noget nyt og ikke mindste det gamle.

Men inden koncerten var færdig havde Mads Langer vundet over såvel vejr som publikums skepstisk med sit høje humør og forvandlet den silende våde fest til en fællessyngende Smukfest.

Uden at det på noget tidspunkt nåede euforiske højder.

Frem og tilbage er lige langt

Mads Langer lignede og lød som en musiker, der er fanget i et vadested. Mellem at forsøge noget nyt uden at miste det gamle.

På sit nyeste album, ’Reckless Twin’ har Mads Langer forsøgt at ryste sit image som en af flinkeskolens dygtigste elever af sig. For at blive en voksen popsanger under discokuglernes pulserende lys.

Som han synger på ’Bringing Back Tomorrow’:

'Sick of being on my best behavior'.

Uden at Langer helt overbeviser om, at han er andet end stadig ualmindelig ferm sangskriver ud i radiodesignede melodier og feel good stemning – selv når det ser lidt dunkelt ud. Man mister aldrig fornemmelsen af, at han altid har solbrillerne på sig.

Frem og tilbage er som bekendt lige langt. Det samme kan man sige om Smukfest-koncerten.

Skider bjørnen i skoven?

Mens hans single ’3 AM’ har været et af årets største hits herhjemme var Skanderborg-publikummet ikke helt med på alle de nye noder. Der blev tøvet med begejstringen under de nye sange ’Daylight’ og ’Amy’, er melankolske åbnede koncerten.

Men så snart Langer satte sig ved klaveret og stemte i på ’Overgiver mig langsomt’ behøvede han ikke længere at mindes Amy Winehouse, trække en sommerdans frem med ’Cool in the Summer’ eller udforske sine evner som soulsanger.

Det var den gamle Mads Langer, publikum ville have. Og de fik de så.

Under ’Earthquake’ spurgte Mads Langer:

»Er I klar til at synge lidt, Smukfest?«

Skider bjørnen i skoven? Svømmer den etbenede and i ring?

Det blev sunget med både lukkede og åbne øjne, mens Langer gik fra ’Elephant til ’Fan-Fiction’ tilsat et par sløje coverversioner af Peter Bellis ’København (set fra en DC9)’ og Sias ’Chandelier’.

Det var sødt, blødt og pænt udført.

En anden gang må han godt tage tandbeskytter på og for alvor udfordre både sig selv og publikum.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden