Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

På rollelisten til den politiske thriller står skuespillerne Jens Jørn Spottag, Claes Bang, Signe Egholm Olsen og Joen Højerslev. Illustration: Bilgrav-Bilgrav

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

kup Blekingegade er et hit på de skrå brædder

Der er rift om billetterne til stykket om Blekingegadebanden på Husets Teater i januar. Tre ekstraforestillinger på vej.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er lige før, man skal kuppe sig til at få billet til teaterstykket 'Blekingegade' på Husets Teater.

Allerede inden premieren 10. januar på teaterudgaven af Peter Øvig Knudsens bestsellerbøger om den venstreorienterede gruppe, er de fleste billetter revet væk.

Derfor præsenterer Husets Teater nu tre ekstraforestillinger i det nye år, lørdag 17. januar, lørdag 7. februar og lørdag 21. februar. Alle dage klokken 21.

Øvig ville have mindre teater Stykket, som altså tegner til at blive lidt af en publikumssucces, er sat op af de to nye teaterchefer på Halmtorvet, Mads Wille og Simon K. Boberg, der selv henvendte sig til Peter Øvrig Knudsen og bad om lov til at dramatisere hans bøger.

Peter Øvrig Knudsen, der givetvis nemt kunne have givet rettighederne væk til et større teater, valgte med vilje en mindre scene.

»Jeg blev mødt med en enorm entusiasme fra Husets Teater; vi svingede fint sammen om de temaer, der også optager mig i denne historie, som jeg fornemmer, vil kunne forløses bedre på en intimscene end på et stort teater«, sagde Peter Øvrig Knudsen til Politiken, da aftalen om forestillingen var i hus.

Måske ekstraforestillinger
Manuskriptet er skrevet af dramatikeren Claus Flygare og på rollelisten til den politiske thriller står skuespillerne Jens Jørn Spottag, Claes Bang, Signe Egholm Olsen og Joen Højerslev.

Der har i det hele taget været rift om at få lov til at få fingrene i Peter Øvig Knudsens Cavling-vindende værk. Filminstruktører og pengemænd bag har kæmpet en brav kamp om rettighederne til at omdanne den prisvindende forfatters bøger til en filmisk bestseller.

TV 2 og DR i rettighedskamp
Efter en sej kamp mellem DR og TV 2 og Zentropa på den anden side lykkedes det DR at få lov til at lave en drama-serie og en dokumentarfilm med et manuskript, der bygger på Øvigs bøger.

Det har dog ikke fået Zentropas Peter Aabæk til at kaste håndklædet i ringen.

Sammen med TV 2 vil han lave en drama-serie om den berømte røverbande på en anden bog om Blekingegadebanden, der er skrevet af journalisterne Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen. Derudover er den daværende efterforskningsleder Jørn Moos hyret som konsulent på projektet.

Kamp om ophavsrettigheder

Zentropas Blekingegade-projekt har fået Peter Øvrig Knudsen til at erklære sig krænket på sine rettigheder med opbakning fra Dansk Journalistforbund.

Zentropa holder derimod på, at der er tale om to forskellige bøger om samme emne, hvilket betyder at ophavsrettighederne ikke karambolerer.

Den retlige twist er endnu uafklaret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden