Foto: Linda Johansen
Scene

Casper C. genopliver Simon Spies' teater

Hele otte mand står bag Københavns nye teater Bremen, der åbner til februar.

Scene

Simon Spies' gamle Merkur Teatret skal huse alt fra comedy til litteraturarrangementer, film og modeshows.

Teateret i bygningen i Nyropsgade 39 ved Vesterport er blevet lejet af Aktieselskabet Bremen, som har en hel række kendte danskere som aktionærer. Casper Christensen, Frank Hvam, Niels Hausgaard og Simon Kvamm er nogle af dem, der har en finger med i spillet.

»København mangler et sted, hvor et siddende publikum kan få store oplevelser i en afslappet atmosfære. Med ordentlig lyd og godt udsyn. En scene med sjæl - og ikke bare et anonymt konferencecenter forklædt som teater for en for en aften«, siger folkene bag i en pressemeddelelse.

Teateret, som blev åbnet af Simon Spies i 1956, har i efteråret dannet ramme om TV 2s fredagsudsendelser Live fra Bremen og Aloha. Før det har Det Ny Musikteater og Privat Teatret boet på adressen.

De første navne er klarBremen har allerede booket de første kunstnere i kalenderen, og det bliver til en koncert med Mads Langer og en stribe shows med Frank Hvam.

Ud over den store sal, hvor der kan sidde mere end 600 gæster, vil Bremen rumme en mindre scene, hvor uprøvede talenter inden for musik og comedy vil kunne få chancen.

Faciliteterne for publikum og forholdene bag scenen vil blive moderniseret, men selve scenen og salen vil bevare sit rustikke look.

Diskoteksdirektør fra Århus

Bremen har også ansat Kristoffer Carr-Saunders som direktør. Han har blandt andet drevet det succesfulde diskotek Fabrikken i Århus fra 2005-2007.

Den kun 30-årige teaterdirektør er uddannet kaospilot og netop hjemvendt fra London med en fuldendt masteruddannelse.

Første bekræftede arrangement på Bremen er Mads Langer, der spiller i teateret 14. februar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce