Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Teater. Her ses teatret indefra da Kashmir spiller deres første koncert på Trespassers turne i Fredericia Teater.
Foto: TOBIAS NØRGAARD PEDERSEN (arkiv)

Teater. Her ses teatret indefra da Kashmir spiller deres første koncert på Trespassers turne i Fredericia Teater.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredericia Teater optager millionlån i kommunen

Et forventet årsoverskud på 2,5 mio. kroner blev til et underskud på 5,5 mio.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredericia Teater må optage et millionlån i kommunen, og den nuværende teaterledelse oprustes med en administrativ ledelse fra kommunen.

Det er resultatet efter et ekstraordinært krisemøde i bestyrelsen bag Fredericia Teater i denne uge.

’Aladdin’ udløste et hul i budgettet på 1,6 millioner kroner, og da andre forestillinger solgte for dårligt, begyndte advarselslamperne at lyse om kap med teaterlygterne

Teatret havde ellers succes med musicalen ’Aladdin’, der da også var en fjer i hatten: På grund af stedets kunstneriske linje udpegede Disney-koncernen noget overraskende det lille, danske teater til at være det teater i Europa, der skulle have rettighederne til musicalens europæiske premiere.

’Aladdin’ opnåede stor presseomtale, og der blev solgt omkring 100.000 billetter i alt i Fredericia samt i Operaen i København, hvor ’Aladdin’ dansede over scenen i sommer. Det gav overskud, men næsten halvt så stort som forventet på grund af udgifter til markedsføring.

LÆS OGSÅ

’Aladdin’ udløste et hul i budgettet på 1,6 millioner kroner, og da andre forestillinger solgte for dårligt, begyndte advarselslamperne at lyse om kap med teaterlygterne.

Bliver en kommunal institution

I stedet for et forventet årsoverskud på 2,5 millioner kroner tegner der sig et underskud på 5,5 millioner, fortæller bestyrelsesformand Jane Findahl, der også er formand for Fredericia Kommunes kultur- og fritidsudvalg

På det ekstraordinære bestyrelsesmøde forleden lagde hun og den øvrige bestyrelse op til, at Fredericia Teater låner 10 millioner kroner i Fredericia Kommune. Beløbet skal sikre, at teatret kan komme gennem 2013 og 2014 og få rejst sig.

LÆS OGSÅ Fredericia vinder rettighederne til kæmpe Disney-musical

Samtidig rekonstrueres teatret og går fra at være selvejende institution med selvstændig administrativ ledelse til at være kommunal institution.

De økonomiske og administrative opgaver, der hidtil har været varetaget af den nuværende ledelse, placeres fremover på rådhuset i Fredericia, og teaterchef Søren Møller bliver udelukkende ansvarlig for det kunstneriske. Søren Møller er glad for løsningen:

»Jeg har brugt lang tid på at løbe efter penge til regninger og vil langt hellere bruges der, hvor jeg har mine spidskompetencer, nemlig på det kunstneriske«, siger Søren Møller.

abcd

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden