Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Slut. Efter seks år som teaterchef forlader Erik Jacobsen nu stillingen på Det Kongelige Teater.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kongelige Teater fyrer topchefen

Erik Jacobsen har sidste arbejdsdag i morgen.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kongelige Teater skal finde en ny teaterchef. Den nuværende på posten, Erik Jacobsen, er blevet fyret af bestyrelsen.

Han har ifølge en pressemeddelelse »løst sin opgave«, og »det er tid for et ledelsesmæssigt generationsskifte«, oplyser Det Kongelige Teater.

Erik Jacobsens sidste arbejdsdag er allerede i morgen fredag.

Han udtaler i meddelelsen, at det blev hans opgave at få tingene til at hænge sammen i svære tider.

»Vi fik arbejdet os ud af krisen, og teatret kan se lyst på fremtiden. Efter 6 år som teaterchef på Danmarks mest spændende arbejdsplads må jeg nu overlade roret til en anden. Jeg ønsker det bedste for teatret og de mange dygtige mennesker, der er med til at skabe det hver dag«.

Han ønsker ikke at kommentere fyringen yderligere overfor Politiken.

Erik Jacobsen kom til Det Kongelige Teater fra en lang karriere som embedsmand og departementschef i Miljøministeriet og Kulturministeriet i 2008. Det har været turbulente år på teatret, og han er undervejs blevet beskyldt for ikke at være karismatisk nok, for ikke at forstå kunstnersindet, for at være autoritær og meget mere.

LÆS PORTRÆT

Under hans embedsperiode har det været år med store krav om besparelser, rapporter om kokainmisbrug og mistrivsel i balletkompaniet, stor fyringsrunde i 2012 og en opsigelse fra den højtprofilerede engelske operachef Keith Warner.

Men selv om Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand Stine Bosse udtalte kritik af Erik Jacobsens håndtering af de svære sager, valgte hun at beholde ham på posten. Indtil nu.

Ny stlling slås op

Det Kongelige Teater vil nu opslå stillingen og søge efter en kunstnerisk orienteret teaterchef.

I pressemeddelelsen hedder det, at »den nye leder skal kunne forløse alle talenter fra Opera, Ballet, Skuespil og Musik til værksteder og teknik og være det samlende punkt for hele teatrets potentiale«.

LÆS OGSÅ

Det er salg- og planlægningsdirektør Henrik Sten Petersen, der skal være daglig leder, indtil en ny teaterchef er udpeget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden