Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christian Als/Det Kongelige Teater
Foto: Christian Als/Det Kongelige Teater

Scene. Seks aftener i december inviterer et skizofrent mixtape af skuespilleren Zaki Youssef og musikeren Hadi Ka-koush diverse kunstnere ind i Skuespilhusets foyer.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gaden møder finkulturen i de kongelige nattetimer

Det Kongelige Teater inviterer på billig bar på fredag i Skuespilhuset.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du bootyshake i Det Kongelige Teater, inden du skal videre i byen?

Det er før set i denne måned. Seks aftener i december inviterer et skizofrent mixtape af skuespilleren Zaki Youssef og musikeren Hadi Ka-koush diverse kunstnere ind i Skuespilhusets foyer til 'Ravage Royal'.

Alternative kunsterne, som kan rykke ved det faste, kongelige klientel.

»Arrangementet er tænkt som en opvarmning til byen eller et alternativt kulturelt indslag fredag aften efter sidste forestilling«, siger projektlederen Nanna Tychsen.

LÆS OGSÅ

Hun fortæller, at musikere som Stanley Most, Mendoza, Vakili, Lagix, rapperen Phenix og Amin Karami, som vandt Karrierekanonen, allerede har givet forestillinger på de kongelige trægulve.

Af de 140 til 150 mennesker, der kommer til de her arrangementer, vil jeg gætte på, at en 3/4 ikke før har sat sine ben i Skuespilhuset

På fredag vil Omar Marzouk og Bodil Jørgensen træde til og tale »perker«, som de selv kalder det efter den sidste officielle forestilling i Det Kongelige Teater.

Under arrangement kan folk i en billig bar købe drikkevarer, som de kan slå sig ned med ved de små runde borde i foyeren.

Kongelige opvarmning til byen

Begrebet »perker«. Billig bar. Et husorkester, som består af en impro-comedy-gruppe, som kalder sig selv 'Op og Ned'.

Alt det er ikke noget, man nødvendigvis forbinder med Det Kongelige Teater, og det kan chefdramaturg Jesper Bergmann fra Det Kongelige Teater forklare.

LÆS OGSÅ

»Det Kongelige Teater er en nationalscene, og den tager vi alvorligt. Vi forsøger nu at tilbyde noget for et andet publikum, så scenen kan afspejle nationen så godt, som det nu kan lade sig gøre - aldersmæssigt, etnisk, socialt og så videre«, forklarer han:

»Så nu rykker gaden ind på det kongelige teater, og publikum er måske mere folk, der plejer at komme på Nørrebro frem for i Skuespilhuset«, siger han.

Netop derfor er arrangemenet ifølge chefdramaturgen blevet en stor succes for teatret.

»Det er lykkedes at tiltrække et stort publikum, som ikke har været her før. Af de 140 til 150 mennesker, der kommer til de her arrangementer, vil jeg gætte på, at en tredjedel ikke før har sat sine ben i Skuespilhuset«, siger Jesper Bergmann:

»Det kan måske gøre op med nogle fordomme om Det Kongelige Teater, som gerne skulle være for alle«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden