Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hit. Showdans og croonermusik er noget publikum kan lide. Derfor ryder 'Come Fly Away' på plakaten igen. Den spillede senest sidste år.
Foto: Det Kongelige teater/Henrik Stenberg

Hit. Showdans og croonermusik er noget publikum kan lide. Derfor ryder 'Come Fly Away' på plakaten igen. Den spillede senest sidste år.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kgl. Teater byder på publikumsfavoritter og nykomponeret opera

'Come Fly Away' vender tilbage, og Thure Lindhardt spiller Erasmus Montanus.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kongelige Teater har netop afsløret programmet for efterårs- og vintersæsonen 2014/2015.

På skuespilsfronten har teateret valgt at trække Holberg ud af skabet, og spiller som indledning på sæsonen Erasmus Montanus med Thure Lindhardt i hovedrollen som Rasmus Berg.

Thomas Hwan rykker fra Det Røde Rum, den lille scene i Skuespilhuset, og ind som førsteelskeren Romeo i 'Romeo og Julie', som han spiller sammen med Danica Curcic på Skuespilhusets store scene.

LÆS OGSÅ

Samme sted spiller Henning Jensen og Kirsten Olesen i Samuel Becketts 'Den som falder' og 'Krapps sidste bånd', der spilles efter hinanden.

Her ud over er der komedien 'Koks i kulissen', Arthur Millers 'Heksejagt' og den græske tragedie Medea, som er et gæstespil fra Schauspiel Frankfurt.

Død på den lille scene

I Det Røde Rum er både klassikere og helt nye forestillinger på programmet. Det bliver Ibsens 'Hedda Gabler', Dostojevskijs 'Kældermennesket', som tidligere har spillet samme sted, og 'Cabaret', der bliver sat op med sang og musik.

Hertil kommer nye tekster som 'Døden', 'Det mørke net' og 'Markedet'.

På operafronten er der på samme måde blevet plads til både tradition og nyheder. I løbet af sommeren er der 'Barberen i Sevilla', som kan opleves udendørs og gratis.

Richard Strauss og Carl Nielsen ville være blevet 150 år næste år, og det markeres med 'Rosenkavaleren' og 'Maskarade' og 'Saul og David'.

Den tyske instruktør Peter Konwitschny sætter Sjostakovitj' vilde 'Lady Macbeth fra Mtzensk' op, 10-året for Operaens åbning fejres med Mozarts 'Tryllefløjten' og der bliver også plads til populære værker som 'Tosca' og Alban Bergs 'Lulu'.

Det bliver også til en sjælden opsætning af Verdis 'Siciliansk vesper' og den nykomponerede 'Sol går op, sol går ned' af Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Spiller kæmpesucces igen

I balletten spiller Det Kongelige ballroom musicalen 'Come Fly Away', som tager udgangspunkt i sange af Frank Sinatra. Samme stykke spillede også sidste år, og for fulde huse.

LÆS OGSÅ

For børnene er der ballet med den ellers ikke så graciøse Bamse, og der er klassikere til de voksne med både 'Sylfiden', 'Kameliadamen', 'Svanesøen' og 'Et folkesagn' til jul.

To gæsteforestillinger bliver det også til. Hamburg Balletten spiller Thomas Manns 'Døden i Venedig' og Pariseroperaen spiller 'Paquita' i Operaen.

På koncertfronten er der masser af Mozart, Bartoks opera 'Hertug Blåskægs borg', Prokofjev, Tjajkovskij, Beethoven og Sjostakovitj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden