Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivbillede: Luca Bruno/AP
Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Slut med sløsede turister og fastfood i operaen: La Scala i Milano sender dig i H&M efter jakke og slips

Det blev for meget med burgerfrådende turister i klipklapper for den fornemme italienske Scala-opera. Hvis man bliver afvist ved indgangen på grund af sit tøj, får man ikke pengene igen, men et vink mod den nærmeste H&M-forretning.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Scala-operaen ligger i Italiens mest stilbevidste by, Milano, og de er trætte af at se sommergæster i klipklapper, shorts og miniskørter i stedet for milanesernes mere formelle operaantræk.

Forleden var det ifølge The Daily Telegraph et hold skødesløst klædte unge amerikanere, der sad i plyssæderne og åd burgere og pomfritter i pausen.

La Scalas hjemmeside opfordrer venligt folk til »at klæde sig på, som det passer sig til teatrets kodeks, af respekt for teatret og andre gæster«.

Hvis man afvises i indgangen på grund af sit tøj, får man ikke pengene igen, og det sker tit. Ellers henvises folk til en H&M-butik lige om hjørnet. »Bare fordi det er så varmt, betyder det ikke, at man ikke kan være elegant«, udtaler Scala-operaens talsperson, Paulo Besana.

Natalia Aspesi, kendt fra de sociale medier, siger, at La Scala er »det eneste sted i Milano, måske i hele Italien, hvor en jakke og et slips er det eneste acceptable tøj at bære«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden