Sangeren Pernille Rosendahl giver liv til de gråhvide hospitalsrammer. Lionel Ah-Sou spiller manden, der er blevet lam.
Foto: Kåre Viemose

Sangeren Pernille Rosendahl giver liv til de gråhvide hospitalsrammer. Lionel Ah-Sou spiller manden, der er blevet lam.

Scene

Anmelderne er uenige: »Elsker vi Susanne Bier højt nok til at ville se hendes film gentænkt på scenen?«

Er det populært bestillings-arbejde eller potent og lidenskabeligt danseteater, vi ser i koreografen Marie Brolin-Tanis version af Biers film ’Elsker dig for evigt’?

Scene

Musikmagasiner anmelder normalt ikke danseteater. Men når der er skrevet musik til fortolkningen af Susanne Bier-filmen ’Elsker Dig For Evigt’, rykker magasinet Gaffa ud med en anmelder, pen, papir og op til seks stjerner.

Musikken er primært skrevet af den tidligere Swan Lee-forsanger Pernille Rosendahl, der også synger live under forestillingen.

»Danseteater er ikke Gaffas eller undertegnede anmelders spidskompetence«, skriver den ærlige anmelder Ole Rosenstand Svidt, som vi vender tilbage til.

’Elsker dig for evigt’ er sat op af koreograf Marie Brolin-Tani og opført på Musikhuset Aarhus, der i efteråret har satset på at fortolke tre Susanne Bier-film. En operaudgave af ’Brødre’, en musicaludgave af ’Efter Brylluppet’, og nu danseteater om en lam mand i kørestol.

Det er ikke alle anmeldere, som er i dansehumør. Politikens Monna Dithmer holder igen med at åbne for godteposen. Hendes anmeldelse ligger i den lave ende med tre ud af seks hjerter.

»Elsker vi Susanne Bier højt nok til at ville se hendes film gentænkt på scenen? Eller lugter Kulturbysatsningen mest af populært bestillingsarbejde?«, spørger hun i anledning af, at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Århus Stiftstidendes Kirsten Dahl hiver fire ud af seks stjerner frem.

»Der er rigtigt flotte dansepartier iblandt, men som helhed går udtrykket ikke ind og bliver til den fængslende nervesitrende oplevelse af skrøbelighed, sorg, skyld og forsoning, som man kunne have forventet«, lyder dommen.

I den pæne ende af skalaen ligger Jyllands-Postens anmeldelse.

»Marie Brolin-Tani griber udfordringen og skaber et potent og lidenskabeligt stykke danseteater, hvor netop ubevægeligheden bliver pointen«, skriver Henrik Lyding og giver fem ud af seks stjerner.

Tilbage til den ærlige musikanmelder fra Gaffa. Han skriver, at dansernes arbejde er imponerende, og scenografien er enkel og effektiv. Måske vigtigst af alt minder stykket »os om Pernille Rosendahls store musikalske talent«, og han kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce