Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sangeren Pernille Rosendahl giver liv til de gråhvide hospitalsrammer. Lionel Ah-Sou spiller manden, der er blevet lam.
Foto: Kåre Viemose

Sangeren Pernille Rosendahl giver liv til de gråhvide hospitalsrammer. Lionel Ah-Sou spiller manden, der er blevet lam.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmelderne er uenige: »Elsker vi Susanne Bier højt nok til at ville se hendes film gentænkt på scenen?«

Er det populært bestillings-arbejde eller potent og lidenskabeligt danseteater, vi ser i koreografen Marie Brolin-Tanis version af Biers film ’Elsker dig for evigt’?

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musikmagasiner anmelder normalt ikke danseteater. Men når der er skrevet musik til fortolkningen af Susanne Bier-filmen ’Elsker Dig For Evigt’, rykker magasinet Gaffa ud med en anmelder, pen, papir og op til seks stjerner.

Musikken er primært skrevet af den tidligere Swan Lee-forsanger Pernille Rosendahl, der også synger live under forestillingen.

»Danseteater er ikke Gaffas eller undertegnede anmelders spidskompetence«, skriver den ærlige anmelder Ole Rosenstand Svidt, som vi vender tilbage til.

’Elsker dig for evigt’ er sat op af koreograf Marie Brolin-Tani og opført på Musikhuset Aarhus, der i efteråret har satset på at fortolke tre Susanne Bier-film. En operaudgave af ’Brødre’, en musicaludgave af ’Efter Brylluppet’, og nu danseteater om en lam mand i kørestol.

Det er ikke alle anmeldere, som er i dansehumør. Politikens Monna Dithmer holder igen med at åbne for godteposen. Hendes anmeldelse ligger i den lave ende med tre ud af seks hjerter.

»Elsker vi Susanne Bier højt nok til at ville se hendes film gentænkt på scenen? Eller lugter Kulturbysatsningen mest af populært bestillingsarbejde?«, spørger hun i anledning af, at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Århus Stiftstidendes Kirsten Dahl hiver fire ud af seks stjerner frem.

»Der er rigtigt flotte dansepartier iblandt, men som helhed går udtrykket ikke ind og bliver til den fængslende nervesitrende oplevelse af skrøbelighed, sorg, skyld og forsoning, som man kunne have forventet«, lyder dommen.

I den pæne ende af skalaen ligger Jyllands-Postens anmeldelse.

»Marie Brolin-Tani griber udfordringen og skaber et potent og lidenskabeligt stykke danseteater, hvor netop ubevægeligheden bliver pointen«, skriver Henrik Lyding og giver fem ud af seks stjerner.

Tilbage til den ærlige musikanmelder fra Gaffa. Han skriver, at dansernes arbejde er imponerende, og scenografien er enkel og effektiv. Måske vigtigst af alt minder stykket »os om Pernille Rosendahls store musikalske talent«, og han kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden