Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den digitale spilbutik Steam er under angreb. Enten  Steam-funktionaliteten fjernes fra nye spil - eller også vil engelske spilbutikker ikke putte dem på hylderne.

Den digitale spilbutik Steam er under angreb. Enten Steam-funktionaliteten fjernes fra nye spil - eller også vil engelske spilbutikker ikke putte dem på hylderne.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spilbutikker vil boykotte digitale spil

Fysiske forhandlere af computerspil er klar til aktion mod digital distribution af spil.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sælges et nyt computerspil via direkte download? Så står det ikke på hylderne i vores spilbutik.

Så kontant lyder truslen fra flere engelske spilbutikker, der nu går til angreb mod ifølge dem monopol-lignende tilstande på markedet for digital distribution af pc-spil.

LÆS ARTIKEL

Sagens kerne er den amerikanske spilbutik Steam, der skønnes at have 80 procent af markedet for digital køb og download af spil. Hos Steam køber man spil direkte over nettet, og kan downloade og spille det på ens Windows-pc eller Mac efter få minutter.

Rammer Caal of Duty 80 procent af markedet nærmer sig monopol, så derfor overvejer flere engelske kæder af spilbutikker ifølge det engelske branchemagasin  MCV at boycotte spil, der også sælges via Steam - hvilket inkluderer store spil som 'Call of Duty' og 'Fallout'.

Frygten er, at Steam er ved at udvikle sig til et monopol, der dikterer spillereglerne for køb af Windows-spil.

Læs mere på MCV her (eksternt link)

»Hvis vi i forvejen har en digital butik, så vil jeg jo ikke samtidig sælge en konkurrent i denne butik«, siger en anonym chef for en stor engelsk spilforhandler til branchebladet MCV.

»Spildistributørerne har skabt et monster, så vi opfordrer dem nu til at stoppe med at bruge Steam i deres spil«.

Andre kilder MCV har talt med opfordrer til, at de fysiske spilforhandlere skal presse distributørerne til at bandlyse Steam.

Flere butikker på vej

Udover Steam har flere spiludviklere og distributører bygget deres egne digitale butikker - hvor den mest succesrige er Blizzard, der sælger alle deres nye spil i ren digital form via Battle.net.

LÆS ARTIKEL

Seneste spil var 'Starcraft II', mens den næste udvidelse til 'World of Warcraft' kaldet 'Cataclysm' udkommer 7. december i både digital og fysisk form. 'Starcraft II' solgte tre millioner eksemplarer i den første måned, men hvor stor andelen af online-køb var i forhold til salget af fysiske spilæsker har Blizzard ikke afsløret.

Digitalt salg på vej til at vinde

Andre spildistributører er også klar til at droppe de fysiske spilbutikker, heriblandt Capcom og giganten EA, hvis chef John Riccitiello ifølge MCV forudser, at salget i fysiske spilbutikker vil styrtdykke de næste par år.

Seneste undersøgelser fra det amerikanske analysebureau NPD viste, at der i 2009 blev solgt 23.5 millioner fysiske spil i USA, mens salget af digitale spil lå lige i hælene med 21.3 millioner eksemplarer - men førstnævnte viste en nedadgående kurve, mens det digitale spilsalg var i stærk stigning via butikker som f.eks. iTunes, Bigfish, Direct2Drive og Steam.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden