Spillet kommer til at indeholde baner bygget over skolernes fællespensum, og er udviklet i samarbejde med lærere.

Spillet kommer til at indeholde baner bygget over skolernes fællespensum, og er udviklet i samarbejde med lærere.

Spil

Læs lektier med spillet LittleBigPlanet

PlayStation 3-spillet 'LittleBigPlanet 2' kan nu bruges i undervisningen i engelske skoler. Og spillerne kan selv indbygge skolefag i spillet.

Spil

Lektien til i morgen er at løse jeres fysikopgaver ved at spille 'LittleBigPlanet 2'.

Sådan kan fremtidens undervisning i fysik måske lyde, efter udviklerne bag spillet - Media Molecule og Sony - har udviklet en udvidelse til spillet kaldet "Teacher´s Pack".

Udvidelsen ændrer spillet, så det indeholder baner bygget over skolernes fællespensum, og er udviklet i samarbejde med lærere. Sammen med udvidelsen følger også instruktioner til, hvordan lærerne bedst integrerer spillet i deres eksisterende pensum.

Lær med Move Præcis hvad pakken indeholder af læring, er endnu ikke afsløret, da den først udkommer til maj, men man få i al fald mulighed for at eksperimentere med tyngdekraften, lære om fysikkens love og bruge PlayStation-Move-controlleren til at styre spillet med.

Teacher´s Pack til LittleBigPlanet 2 er en del af Sonys overordnede strategi for at få PlayStation 3 og den håndholdte alterego PSP mere ind i skolerne, og de afholder allerede kurser for lærere, der bliver undervist i, hvordan man kan bruge PlayStation Move til matematik-opgaver.

LÆS ARTIKEL

»Der er ingen grunde til, at man ikke kan afspille eksisterende undervisningsmaterialer som video, lyd og online-lektioner på en PlayStation 3. 'Teacher´s Pack' vil være en meget brugbare måde at udvikle og fremme interessen for spilbaseret undervisning«, siger Ray Maguire, senior vicepræsident for Sony Computer Entertainment Europe til branchebladet MCV.

»Jeg tror, at der er gode muligheder for et national digital pensum, der kan supplere det eksisterende pensum« siger han.

Spillerne laver selv læring

Men det er ikke kun Sony, der indflette skolelæring i LittleBigPlanet. Også spillerne selv har lavet baner og spil, der underviser i forskellige fag såsom banen 'Discovery Pier', der er en tur igennem en forlystelsespark, men hvor spillerne lærer om fysikken bag alle forlystelser og hvorfor de virker, som de gør.

Et andet eksempel er Stem Cell Sack Boy, hvor man skrumper ned til celleniveau og herefter går på opdagelse i cellernes univers og lærer om forskning i stamceller og de etiske dilemmaer i dette.

Kilde:MCV

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce