I den seneste The Sims 3-udvidelse kan man opdrage på hunde, katte og heste - og også selv spille dem.

I den seneste The Sims 3-udvidelse kan man opdrage på hunde, katte og heste - og også selv spille dem.

Spil

Vi guider: Her er syv seje spil til pigerne

Spilhylderne bugner af spil primært rettet mod drenge, men her er en håndfuld spil, som også går rent ind hos pigerne.

Spil

Et godt pigespil til at putte under juletræet er ikke nemt at finde.

Og det primært, fordi pigespillene i højere grad udelukkende findes online i spil som f.eks. Gosuper Model, Moviestar Planet eller Zoomumba. Men til konsoller som Nintendo Wii, DS eller PlayStation, så er udvalget mere begrænset, for selvom der altid er et lyserødt Barbie, Zhu Zhu Pets eller High School Musical spil, så er de sjældent prisen værd.

Herunder er dog et par af slagsen, som er mindre fokuseret på de traditionelle drenge-spils dyder som konkurrence, kamp og point og mere fokuseret på socialisering, samarbejde og morskab.

Danse-spil galore

I år kæmper hele tre dansespil som pigernes gunst i Xbox Kinect-spillet ‘Dance Central 2’, PlayStation 3-konkurrencen ‘Dancestar Party’ og sidst ‘Just Dance 3’, der er udkommer til alle stationsære konsoller.

Spillene er ganske forskellige, hvor man i ‘Dance Central 2’ pinedød skal danse præcist og sejt som figurerne på skærmen, mens man i ‘Dance Star Party’ har lidt mere frirum, men stadig skal holde PlayStation Move (påkrævet) på bestemte måder for at vinde.

Mest frisindet er stadig ‘Just Dance 3’ særligt til Wii, der næppe kan kaldes nytænkende eller original, men setlisten er solid og manglen på præcision nok så befriende.

The Sims Kæledyr (alle platforme)

Med et udvalg af både katte, hunde og nu også heste går seneste udvidelsespakke til ‘The Sims 3’ direkte efter dyreelskerne. Og det holder, for nu kan pigerne selv udvikle kæledyret, som de vil have det og endda også selv spille det for første gang. Samtidig kan kæledyrene trænes op til at samle ting op - eller hestene lære at springe og race i væddeløb.

Rayman Origins (alle platforme)

Dette skøre sociale platformsspil tæller nok point og fører regnskab, men det er langt mere fokuseret på blot at hygge sig sammen og klare fjenderne end forbilledet ‘New Super Mario Bros.’. Tegnestilen er perfekt gakket, og et solidt køb, hvis man går efter et pigespil med lidt mere gang i den.

Kirby Epic Yarn (Nintendo Wii)

Alt er lavet af garn, alt er frodigt farverigt, og alt er fantasifyldt og skævt. Når man som Kirby eller hans venner trasker fra venstre mod højre, er det umuligt ikke at smile over kreativiteten i ‘Epic Yarn’, der altid har mere lyst til at overraske og udfordre sin spiller, end at straffe dem ved gentagne dødsfald.

Harry Potter: År 5-7 (alle platforme)

Hvad ville Harry Potter være uden Hermione? Nok temmelig død, så i dette seneste udspil tages de tre sidste bøger under humoristisk legoficerende behandling - og det går ikke stille for sig. Som i LEGO-spillene generelt er fokus ikke så meget på at score point, men mest bare nyde gåderne og historien sammen. Og der er som vanligt rig mulighed for at styre alle historiernes hovedfigurer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden