Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Priskrig. På et nye spil som her 'Sniper Elite V2' er der 25 procent at spare ved at købe spillet i britiske pund frem for i euro.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan sparer du 25 procent på online-spilkøb

Køb pc-spil online og betal med britiske pund i stedet for euro eller kroner.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hav øjnene med dig, køb aldrig det første online-tilbud, og betal altid i pund eller dollar, hvis du kan komme til det.

Så kort kan de tre bedste råd opsummeres, hvis man vil købe og direkte downloade spritnye pc-spil til sin computer via nettets online-butikker. For der kan være helt op til 25 procent at spare på præcist det samme spil, hvis man kan betale med andre valutaer end kroner eller euro.

LÆS ARTIKEL

Tippet kommer fra en læser, der i sidste uge besøgte den engelske spilbutik GameFly, der også sælger spil til danskere. Spillene er præcist de samme, som kan købes i den største online-butik for køb af pc-spil via internettet - amerikanske Steam - men forskellen er, at denne butik kun kan fakturere i euro, mens man køber spillene i pund hos GameFly.

Læser Torben Nielsen skriver:

»Gamefly virker på samme måde som Steam. Man køber spillet online og downloader. Man kan også downloade det igen senere, men der er dog den store forskel, at man handler i britiske pund. I sidste uge købte jeg 'Sniper Elite V2', der på Steam koster €49.99. (ca. 372,- kr.). Jeg ved fra engelske venner, at det koster £29.99 for dem. (ca. 279,- kr.). Dette er en prisforskel på 25 procent. Jeg købte derimod spillet hos Gamefly også til £29.99«.

På den måde sparede Torben Nielsen næsten hundrede kroner på det præcis samme spil. Samtidig viser et hurtigt pristjek på de samme spil på tværs af Steam, GameFly, EAs Origin og amerikanske Good Old Games, at det altid kan betale sig at betale i enten dollar eller pund.

Steam altid dyrest

Slutteligt skriver Torben Nielsen:

»Det sjove med det hele kom efter jeg havde købt og downloadet spillet. Da jeg gik igang med at installere det, viste det sig, at man skal have Steam for at spille det. Og efter spillet er registreret på Steam kan du også downloade det igen fra Steam, hvis du har behov for dette. Altså kan man spare "overprisen" ved at købe det hos GameFly«.

Det betyder, at man her får alle fordelene ved at have spillet via Steam - dvs. adgang til spillet og ens gemte spil fra alle computere - men slipper for at betale merprisen ved direkte køb hos Steam.

LÆS ARTIKEL

Vores hurtige pristjek på fem udvalgte nyere spil viser, at køb af spil i euro eller i danske kroner i alle tilfælde er dyrere end både GameFly med betaling i pund eller amerikanske Good Old Games, hvor man betaler i dollar.

Udover de 25 procent besparelse på 'Sniper Elive V2' er der f.eks. også 19 procent at spare ved at købe rollespillet 'Mass Effect 3' via GameFly i stedet for via EAs egen online-butik Origin, hvor spillet koster 79 kroner mere. Tjek derfor altid, om dit nye pc- eller Mac-spil er til salg i online-butikker, hvor du kan betale med andet end euro eller kroner.

Pristjek på køb af 5 spil online:

Batman: Arkham City (11 % besparelse)

GameFly: 20 pund = 184 kroner

Steam: 28 euro = 208 kroner
LÆS ANMELDELSEN AF SPILLET HER

Sniper Elite V2 (25 % besparelse)

GameFly: 30 pund = 275 kroner

Steam: 50 euro = 371 kroner
Mass Effect 3 (19 % besparelse)

GameFly: 35 pund - 321 kroner

EA Origin: 400 kr

Steam: Findes ikke i butikken


LÆS ANMELDELSEN AF SPILLET HER

Binary Domain (7 % besparelse)

Gamefly: 30 pund = 275 kroner

Steam: 40 euro = 297 kroner

Alan Wake´s American Nightmare (17 % besparelse)

Good Old Games: 13.24 dollar = 77 kroner

Steam: 12,59 euro = 93,50 kroner

LÆS ANMELDELSEN AF SPILLET HER

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden