TEGNEFÆRDIGHEDER. I Draw Something vælger man først en ud af tre ting eller personer at tegne. Derefter prøver man at tegne med fingrene og sender derefter billedet til en medspiller, der skal gætte ens tegning.

TEGNEFÆRDIGHEDER. I Draw Something vælger man først en ud af tre ting eller personer at tegne. Derefter prøver man at tegne med fingrene og sender derefter billedet til en medspiller, der skal gætte ens tegning.

Spil

Nyt tegnespil piller Wordfeud af hitlisterne

Tegnespillet Draw Something boomer i øjeblikket på mobiltelefoner verden over.

Spil

Reglerne er enkle: tegn f.eks. en person eller en ting og lad din medspiller gætte den. Selvom det enkle koncept er kendt i årevis fra brætspil som 'Tegn og Gæt' og 'Pictonary', så er interessen for samme spil spillet på smartphones eller tablets eksploderet inden for de seneste uger.

Spillet er gratis og hedder 'Draw Something' til både iPhones og Android-smartphones, og det er idag kun fem uger efter sin lancering - og uden markedsføring - blevet downloadet 20 millioner gange, og har i dag over 12 millioner aktive daglige spillere. Ifølge amerikanske Business Insider bliver der tegnet og delt 3.000 tegninger i sekundet, og mange af de bedste deler spillerne med hinanden eller slår op på spillets Facebook-væg.

LÆS ARTIKEL

Spillets pludselige succes ligger i høj grad i dets kreative og mere legende aspekt, og særligt i spillet som et direkte modspil til stavespillet 'Wordfeud' vurderer spilforsker:

»Grundlæggende er det sjovt at se, hvordan de andre tegner, og hele den mere kreative side er med i 'Draw Something'. Udviklerne gik efter at lave et spil, hvor 11 årige drenge kan flirte med 11-årige piger, og har gjort spillet mere frit, så der er større chance for at lave fis og ballade med spillet«, siger Jonas Heide Smith, ph.d. i computerspil fra IT-Universitetet og online-specialist hos Egmont.

»I Wordfeud kan du konkurrere mere direkte mod hinanden, og points er en stor del af spillet. Det overraskende ved 'Draw Something' er, at det er klasket sammen som en leg og er mindre et spil, men så alligevel får denne pludselig succes. Men måske er det netop derfor, fordi man i 'Draw Something' mere leger med sine venner uden at anstrenge sig så meget som i 'Wordfeud'«, siger han.

Gamle spil hitter igen

Ifølge Jonas Heide Smith er 'Wordfeud' med regler fra 'Scrabble' og nu 'Draw Something' som 'Tegn og Gæt' kun starten på en større bølge af gamle brætspil, der remixes til nye digitale platforme:

»Efter både 'Wordfeud' og nu her 'Draw Something' tror jeg helt klart, at der sidder mange og tænker, hvad man ellers kan genopfinde af gamle successer. Så jeg tror, at de vil komme sprøjtende ud på markedet«.

Interessant nok er 'Draw Something' ganske vist gratis, men man kan allerede købe en "hjælpe"-app til 6 kroner til iPhone, som hjælper en med at gætte billederne. App'en er dog lavet af et andet firma, der prøver at tjene penge på spillets succes. På samme måde har snyde-apps til 'Wordfeud' været i høj kurs ligesom selve spillet.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce