Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

personlighed. Hak sammen en virtuel skattekiste i stykker, men kun én spiller i hele verden får indholdet. Nyt spil skal teste, hvordan vi reagerer online.

personlighed. Hak sammen en virtuel skattekiste i stykker, men kun én spiller i hele verden får indholdet. Nyt spil skal teste, hvordan vi reagerer online.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremtidens spil viser hvem mennesket er

Spilveteran vil skildre menneskets adfærdspsykologi i den digitale verden.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Midt i det kridhvide rum hænger en sort boks. Går du tættere på, kan du prikke til den, og bliver du ved, pibler der pludselig små revner frem i overfladen.

Inden i boksen gemmer sig en hemmelighed, men tricket er, at tusindvis af andre spillere også prikker på præcis samme boks samtidig med dig. Spørgsmålet er så, hvem der først når ind til kernen, og får sat det afgørende prik, der åbner boksen?

Præmissen bag det kommende online-spil 'Curiosity', der netop er blevet vist frem på verdens største spilmesse E3 i Los Angeles, lyder mindre som underholdning og mere som et socialt eksperiment. Men det er en del af meningen.

LÆS ARTIKEL

Bag spillet står den britiske spilskaber Peter Molyneux, der er kendt for spil som gude-simulatorerne 'Populous' og 'Black & White' samt rollespilserien 'Fable' og har netop forladt sin topstilling hos Microsoft for at starte sit eget spilstudie kaldet "22Cans". Her er 'Curiosity' ifølge Molyneux kun første bud på i alt 22 eksperimenter, som fører op til et større spil, som skal udkomme om tre år.

Målet er at se, om spillerne verden over er nysgerrige nok til at hugge løs på den virtuelle sorte boks, som ifølge Molyneux kræver "ekstraordinært mange prik" for at åbne sig, og observere, hvordan spillerne arbejder sammen og kommunikerer omkring opgaven frem til den dag, hvor en spiller får åbnet boksen:

»Vi sætter alt vores lid til de sociale medier. Hvordan vil den sidste person bevise det? Det bliver i sig selv et fascinerende aspekt af dette eksperiment«, siger Peter Molyneux til New Scientist.

Pengene spiller ind

Dog er det ikke nok for Molyneux at overvåge de sociale medier: der skal også penge på bordet. Inden boksen bliver åbnet vil det være muligt for spillerne at tilkøbe et begrænset antal virtuelle "mejsler" fra den basale lavet af jern til 59 pence (5 kroner) op til den eksklusive diamant-mejsel, hvor et enkelt prik på boksen bliver 100.000 doblet, men den koster også den nette sum af 50.000 pund (næsten 500.000 kroner) og findes kun i et eksemplar.

Ifølge New Scientist erkender Molyneux, at det er et absurdt højt beløb, men målet er at se, om nysgerrigheden får en enkelt spiller eller et hold til at arbejde sammen om at købe en mejsel.

»Det er ikke en øvelse udi at tjene penge; det er test af psykologien bag det at profitere på online-spil«, understreger han.

LÆS ARTIKEL

De kommende 21 andre spil-eksperimenter vil i højere grad inkludere spillernes Facebook og Twitter-kontoer, og ifølge Molyneux i høj grad bruge tricks for at overbevise spillerne om, at spillet er intelligent og "kender" deres hverdag. Spillernes reaktioner på de spilmæssige eksperimenterne vil dermed afgøre, hvordan det sidste større spil skal designes.

Det er ikke første gang, at Molyneux eksperimenterer med menneskelig adfærdspsykologi og spil. Mens han var spilchef for Microsoft gjorde han et stort nummer ud af den virtuelle dreng Milo, som spillerne kunne interagere med ved at tale, vinke og sågar tegne tegninger til for at demonstrere Microsofts Kinect-kamera til Xbox 360-konsollen.

'Curiosity' udkommer til pc og smartphones om halvanden måned.

Kilde:New Scientist (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden