Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Multimedial. Skal man tro et lækket dokument, så vil Microsofts Xbox 720 tæmme både tv, spil, 3D, musik, og film i en og samme boks.

Multimedial. Skal man tro et lækket dokument, så vil Microsofts Xbox 720 tæmme både tv, spil, 3D, musik, og film i en og samme boks.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lækket dokument: Her er den næste Xbox

Microsofts næste Xbox går ifølge rygterne efter at blive en komplet mediecentral.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag næsten alle de nuværende og kommende teknologier, du kan opdrive i dag, og prop dem ind i samme boks. Med både Blu-ray-drev, 3D-spil og film, apps, 3D-briller, bevægelsessensor og talestyring ser det ud til, at Microsofts næste spillekonsol bliver et monster af en underholdningscentral.

Navnet er indtil videre Xbox 720 efter et lækket dokument på online-siden Scribd har fået rygtebørsen til at blusse op.

LÆS ARTIKEL

Dokumentet var en 56-siders stor præsentation, som skitserede hele planen for Microsofts afløser til deres nuværende spillekonsol Xbox 360, men er nu blevet fjernet fra Scribd efter anmodning fra Microsofts juridiske partner Covington & Burling.

Vildere, hurtigere, bedre
Præsentationen konkluderer, at den nuværende Xbox 360 stadig leverer HD-spil og film, men lider under mangler som Blu-Ray, 3D og er ikke konstant online, som forbrugerne i dag forventer af en moderne underholdningscentral ifølge dokumentet.

I tegninger og skitser fremlægger præsentationen en plan for, hvordan Microsoft skal lancere hardware og tjenester frem til 2015, og målet med Xbox 720 er at udvikle en konsol, der kan afspille nyeste spil, optage video, levere transmedielle opleveler på tværs af fladskærmen, smartphonen og computeren, et indbygget kamera og fuld webbrowser, så konsollen skal til en pris på 300 dollar - ca 1800 kroner - levere, hvad en computer til over 10.000 kroner kan i dag.

LÆS ARTIKEL

Microsoft forventer samtidig at sælge over 100 milioner eksemplarer af Xbox 720 i de ti år, som den skal være på markedet fra 2013 og frem. I forhold til Xbox 360 er det et modigt mål, da den er har solgt 67 millioner eksemplarer på lidt under 7 år siden dens lancering i november 2005.

Kinect med briller
Den lækkede præsentation indeholder også en køreplan for, hvad Microsoft kalder "Fortaleza" Kinect Glasses, som er et par briller med indbygget Wi-Fi og 4G-netværk med indbygget augmented reality - meget lidt Googles 'Project Glass'-briller, som blev fremvist for et par måneder siden.

Kinect Glasses kan ifølge køreplanen er sat til at blive lanceret i 2014, men den anden udgave af Kinect-kamera bliver indbygget i alle Xbox 720 som standarder, så den i følge præsentationen vil være i HD, bedre spore spillerne foran skærmen og med en mere avanceret mikrofon.

Slutteligt fortæller præsentationen om en "XTV pay TV service", som er en tv-tjeneste med video-on-demand, hvilket kun understreger Microsofts mål med at gå efter de såkaldte "cable-cutters" - de særligt amerikanske forbrugere, der nu fravælger kabel-tv og normale tv-settop-bokse fra til fordel for streamning-tjenester, computere og konsoller.

IKEA og Apple truer også

Microsoft har selvsagt nægtet at kommentere på sagen og dokumentets ægthed, men hvis præsentationen er ægte, vil det betyde storkrig på konsolmarkedet mod Sony og Nintendo i 2013 - og særligt på, hvordan fremtidens spillekonsol ikke blot tæmmer spil, men i lige så høj grad alle andre medier i en og samme boks.

Nintendo får første skud, da de formentlig lancerer deres Wii U-konsol i slutningen af året, der indtil videre er en mere "ren" spillekonsol, mens Sony gør sit for at opdatere både spillene, men også de mange ekstra tjenester til deres PlayStation 3.

LÆS ARTIKEL

Dog kan de største udfordrere blive firmaer som Ikea og Apple, hvor førstnævnte nu sælger internet-opkoblede tv-møbler, der virker uden boks, mens Apple arbejder på at få bedre tag i tv-markedet med f.eks. Apple TV og den øgede sammensmeltning mellem iPad, iPhones og fladskærmen i stuen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden