SPILLEVENDE. Når Sonys Virtual Reality-brille Morpheus (bill.) lander i starten af 2016, vil der være en hel del VR-spil til PlayStation at vælge imellem allerede ved lanceringen. (Foto: PR/Sony)

SPILLEVENDE. Når Sonys Virtual Reality-brille Morpheus (bill.) lander i starten af 2016, vil der være en hel del VR-spil til PlayStation at vælge imellem allerede ved lanceringen. (Foto: PR/Sony)

Spil

Sony satser stort på virtual reality

PS4-ejere kan glæde sig til 30 nye virtual reality-oplevelser i 2016.

Spil

Sony har ikke tænkt sig at lade den kommende virtual reality-bølge rejse sig og forsvinde uden at blive en del af den. Ligesom deres kolleger hos Samsung, Facebook/Oculus, HTC og Google er de i gang med at udvikle en virtual reality-brille, der har fået projektnavnet Morpheus.

Mere end 30 spil på vej

Den skal blandt andet kunne fungere sammen med PlayStation 4 og dens kommende efterfølgere. Men det kræver naturligvis, at der er noget at stoppe ind i brillen. Det forlyder det dog nu, at Sony også er leveringsdygtig i.

Der er nemlig E3-spilmesse i Los Angeles i disse dage, og her er det allerede inden, Sony har holdt sit store pressemøde, sluppet ud, at de har op mod 30 spil under udvikling, som man kan spille i den kunstige virkelighed i brillen.

Magasinet Wired har talt med Shuhei Yoshida, der er chef for Sony Worldwide Studio, og det er ham, der har ladet nyheden sive. Project Morpheus er planlagt til at komme på butikshylderne tidligt næste år, hvilket er samme tidspunkt som lanceringen af den længe ventede Oculus Rift-brille, der (gen-) kickstartede hele VR-bølgen for et par år siden.

Helt nye former for spil

Man skal dog ikke forvente, at alle spillene bliver tilgængelige ved lanceringen af Morpheus, men der er meget, der tyder på, at der vil være adskillige titler, man kan vælge imellem, når man køber brillen. Og skal man stole på Sony, er det ikke spil, som vi kender dem, der bliver lanceret.

Adam Boyes, der er VP of Developer Relations og altså har den direkte kontakt til spiludviklerne, siger, at spiludviklerne har tænkt computerspil helt forfra:

»Fordi udviklerne har haft god tid til at lege med alle disse virtual reality-værktøjer, har de kastet alt op i luften for at se, hvor det lander. Man skal ikke bare forvente sports-, action- og skydespil, som vi kender dem«.

Sonys udmelding kommer kun få dage efter, at Microsoft har annonceret deres samarbejde med Facebook-ejede Oculus om spil til Xbox-platformen, der kan understøtte Oculus Rift-brillen. Her skal man dog have en PC eller en tablet som mellemled. På E3 har Microsoft også annonceret et samarbejde med spilfirmaet Valve, der skal hjælpe med at få Virtual Reality-spil i Windows 10, der lanceres senere i år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce