0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trylleri i tomgang

Hokuspokus: Harry Potter og co. er igen på banen med spillet 'Harry Potter og Fangen fra Azkaban' - dog i to meget forskellige versioner. Mens den patroniserende lette pc-udgave langtfra indfrier, hvad den lover, er der meget mere både bid og magi i spillet til PlayStation 2.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

kke kun Harry, men også hans venner Ron og Hermione spiller skiftevis hovedrollen i de nye Harry Potter-spil, der dog svinger meget i kvalitet afhængig hvilken version, man spiller.

Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hej, jeg hedder Harry. Dette er min ærlige anmeldelse af det fjerde computerspil med mig i hovedrollen, hvis handling bygger på min kommende biograffilm med premiere i næste uge.

Men du skal absolut ikke give dig i kast med mit nyeste spil, hvis du ikke allerede har nærlæst tredje bog i serien om mit liv, for på spilform bliver min historie desværre temmelig forfladiget.

Den største nyhed i mine nyeste spil er, at du ikke alene skal koste mig rundt på troldmandskolen Hogwarts, nu får du også lov til at svinge tryllestaven for mine bedste venner Ron og Hermione. Glæder du dig ikke allerede? Det gjorde jeg i al fald, da jeg læste om den mulighed, men jeg må indrømme, at virkeligheden er noget mere grå og umagisk.

Umagisk skoledag
Præcis som i mine forrige spil skal du med joystick eller tastatur styre mig og mine to venner igennem skoledagene på min troldmandsskole, Hogwarts, spækket med drabelige udfordringer. Men jeg er nødt til at løse dem, hvis jeg vil lære at mestre de nye og mere potente tredjeårs-trylleformularer og på nærmeste hold selv opleve - og overleve - mit hæsblæsende hektiske skoleliv.

Udfordringerne består i at forcere kløfter, bekæmpe magiske bæster og dermed samtidig lære, hvordan de mere avancerede trylleformularer fungerer. Mens du tackler de mange udfordringer, beretter mit pc-spil i overfladisk kort og tåspidskrummende telegrafstil om min historie, der dermed synes reduceret til pinligt obligatorisk lagkagefyld mellem opgaverne. Derfor vil du som spiller aldrig føle dig rigtig engageret i min ellers begivenhedsrige historie på samme vis som både bog, film og selv mine forrige computerspil formåede.

Særlig slemt står det til i mit pc-spil, der tydeligvis er rettet mod de yngste af mine fans, men det er i sig selv ingen grund til at tale ned til deres intelligens med et spil, der først tager ungerne fint i hånden og følger dem godt på vej, men desværre nægter at slippe sit omklamrende greb, før spillet slutter. Vis lidt større tillid til mine fans næste gang, tak.

Klik en gåde
Problemet er, at mit pc-spil fører dig alt for let igennem gåderne. Dels fordi gåderne kan knækkes alene ved at klikke løs med musen uden dybere omtanke, dels fordi du aldrig selv bestemmer, om du vil styre mig, Hermione eller Ron, og ej heller hvilke besværgelser du vil kaste på hvad. Både skiftet og valget af trylleformularer klarer mit spil automatisk, hvilket gør begge features til en temmelig ligegyldige gimmicks, der kun synes som grafisk lir for galleriet.

Dermed er udfordringen i pc-versionen begrænset til reaktionskrævende actionspil såsom at flyve rundt på min ven Hagrids hippogrif Stormvind eller nedskyde irriterende drillepixier på tid. Nuvel, fin actionpræget morskab, men det slår ikke rigtig til på længere sigt, når gåderne ikke giver mere modstand, end et enkelt museklik kan overkomme.

Jeg ved, at mine yngste fans kan klare større udfordringer end dette: De er jo ikke ubehjælpsomme pattebørn, der ikke aner, hvordan man holder på en tryllestav.

Spil selv på skærmen
Skuffet over pc-udgavens patroniserende holdning til mine yngste fans, smilede jeg til gengæld bredere over PlayStation 2-versionen, der er klasser bedre. Det skyldes, at du her selv skal vælge de korrekte trylleformularer til at løse gåderne, og selv skal styre skiftet mellem mig og mine venner.

Og der er stor forskel på, hvad vi hver i sær er gode til: Jeg er for eksempel emi