0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stjerne for et spil

Udvidelserne til det virtuelle dukkehus 'The Sims' følges tæt af samme spils pengemaskine, der buldrer løs. Men modsat flere tidligere udvidelser er det sjovt at være fører på den seneste: 'The Sims Superstar'.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Som professionel musiker i The Sims Superstar skal man som her optage musikvideoer. Gør man det godt og har øvet sig, er fremtiden stjernebelagt, men det kræver meget arbejde både i og uden for spillet.

Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Spilanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Puha, det er hårdt at være toppen af poppen. Nu sang jeg nok heller ikke som nogen nattergal, idet publikum bissede mod nødudgangene de første to gange, jeg optrådte offentligt. Lidt øvelse hjalp dog, men da jeg endelig blev en semiberømt sanger, mistede jeg meget af min nyformue på at bestikke tabloidpressen til ikke at trykke skandaløse paparazziforsider.

Derudover skulle rengøringen af huset, snakken med vennerne og de obligatoriske toiletbesøg jo også passes i ny og næ. Og så hjælper det ikke, at man har råd til en butler, en hip iltbar og et 42-tommers plasma-tv, for stjernestøv er stressende både i og uden for udvidelsespakken 'The Sims Superstar', der giver de virtuelle personligheder i livsstilsspillet 'The Sims' mulighed for at leve deres indre popstjerne eller fotomodel ud.

Kend kontakterne
For de uindviede er konceptet bag 'The Sims' bogstaveligt talt at styre en eller flere virtuelle personers liv lige fra valg af kæreste til madlavning og køb af møbler. Siden 'The Sims' udkom i 2000, er der kommet flere udvidelsespakker med 'The Sims Superstar' som den sjette i rækken, som tidligere har handlet om at få kæledyr, date, tage på ferie eller holde alskens vilde abefester. Og ligesom de forrige udvidelsespakker ændrer 'Superstar' desværre ikke en tøddel ved det grundlæggede spil eller dettes problemer.

Til gengæld er det den første egentlig udfordrende udvidelsespakke til spillet. Umiddelbart ser alt ud som i det gamle spil, men nyt er, at man kan besøge en art mini-Hollywood, kaldet Studieby, hvor job som fotomodel, musiker eller skuespiller ligger for ens fødder.

Man begynder med at booke sig ind hos en agent, og hvis man både er talentfuld og talentfuld over for de rigtige mennesker, så har man en spirende stjernekarriere i gang.

Det er første gang i spillets historie, at man skal følge sit virtuelle alter ego i spillet - også kaldet en 'Sim' - på arbejde, hvilket er en stor udfordring. Ikke alene skal man løbende træne sin Sims krop, karisma og kreativitet i hjemmet; man skal også dyrke sin stjernestatus ved at blive venner med de rigtige mennesker, mens man arbejder. Og det er stressende. Både i og uden for spillet.

Berømthedsbarometer
Ud over ens spilfigurers basale nødvendigheder som sult, søvn og socialt samvær, så indfører 'Superstar' et nyt og tidssvarende menneskeligt behov: berømthed. Af samme grund retter udvidelsen sig primært mod garvede spillere af 'The Sims', der har fuldstændig styr på sagerne, for ens Sims grundlæggende behov - bortset fra berømthed - er under konstant pres i det nye mini-Hollywood, mens man løber spidsrod mellem agentbureauer, filmoptagelser og modeopvisninger.

Så hvis man slet ikke er vant til at spille 'The Sims', kan 'Superstar' nemt være en meget stressende og forjaget mundfuld. Det er dog muligt at hyre en ægte aristokratisk butler, der automatisk klarer alle de huslige pligter i ens hjem, mens man plejer karrieren, men det kræver selvsagt en heftig indtægt, som der skal pukles hårdt for.

Bedste udvidelse
Lykkes det imidlertid først at blive en ægte stjerne-Sim, kan man købe ekstremt dyre luksusting som en iltbar, et dykkerkammer, et massagerum eller sågar et hjemmemusikstudie.

Selv om grafikken har tre år på bagen, trækker det alligevel hårdt på smilebåndet, når man ser de mange nye animationer, som når man udkæmper overdrevne dramatiske fægtescener, synger pinligt falsk på karaokebarer eller danser amok i en musikvideo.

Hvis man i forvejen ikke bryder sig om 'The Sims', vil 'Superstar' langtfra ændre ens opfattelse. Er man derimod hooked på spillet i forvejen, er 'Superstar' en vellykket parodi på en overfladisk medieverden, der vil gå rent ind på den private spilhitliste. Den bidende satire klæder spillet godt og gør det til den bedste og mest udfordrende udvidelse til den aldrende spilklassiker nogensinde.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement