Kilde: Heartbeats

Live - Video

Heartland Talks: Joshua Oppenheimer taler med Olafur Eliasson om kunst

Politiken tager dig med til Heartland Festival 2017, og du kan i dette sammendrag opleve Olafur Eliasson, Joshua Oppenheimer og Mikkel Munch-Fals i en samtale om kunst og ansvarlighed.

Live - Video

I denne samtale vil de to verdenskendte kunstnere Olafur Eliasson og Joshua Oppenheimer diskutere forskellige eksempler på kunstneres ansvar og muligheder for påvirkninger i verden.

I tillæg til store installationer og udstillinger, film og byrumsprojekter, har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson også blandet sig i offentligheden via indspark i kultur- og klimadebatten. Blandt andet har han engageret sig i UN Live og FNs mål for bæredygtig udvikling, han har samarbejdet med Minik Rosing om projektet Ice Watch, hvor de transporterede isblokke fra Grønland til Rådhuspladsen i København (2014) og Place du Panthéon i Paris (2015), for at sætte fokus på klimaforandringer. Der løber kort sagt en opmærksomhed for verden igennem hele hans arbejde, der udfordrer grænserne mellem “kunstner" og det man på engelsk kalder for “influencer”. Eliasson bliver ofte nævnt som en af de mest indflydelsesrige kunstnere på jorden.

Den amerikanske, Harvard-uddannede dokumentarist Joshua Oppenheimer fik sit internationale gennembrud med filmene The Act of Killing (2012) og The Look of Silence (2014), der begge blev Oscarnomineret. Hans film stiller skarpt på menneskets politiske historie og evne til at reflektere over vores selvpåførte katastrofer og er i dag anerkendt bredt som hovedværker blandt det sidste årtis dokumentarfilm.

Mikkel Munch-Fals er manuskriptforfatter, instruktør, filmkonsulent hos DFI, og måske mest kendt som TV-vært på DR2 Premiere.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce