Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Heartbeats

Live - Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Heartland Talks: Joshua Oppenheimer taler med Olafur Eliasson om kunst

Politiken tager dig med til Heartland Festival 2017, og du kan i dette sammendrag opleve Olafur Eliasson, Joshua Oppenheimer og Mikkel Munch-Fals i en samtale om kunst og ansvarlighed.

Live - Video
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I denne samtale vil de to verdenskendte kunstnere Olafur Eliasson og Joshua Oppenheimer diskutere forskellige eksempler på kunstneres ansvar og muligheder for påvirkninger i verden.

I tillæg til store installationer og udstillinger, film og byrumsprojekter, har den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson også blandet sig i offentligheden via indspark i kultur- og klimadebatten. Blandt andet har han engageret sig i UN Live og FNs mål for bæredygtig udvikling, han har samarbejdet med Minik Rosing om projektet Ice Watch, hvor de transporterede isblokke fra Grønland til Rådhuspladsen i København (2014) og Place du Panthéon i Paris (2015), for at sætte fokus på klimaforandringer. Der løber kort sagt en opmærksomhed for verden igennem hele hans arbejde, der udfordrer grænserne mellem “kunstner" og det man på engelsk kalder for “influencer”. Eliasson bliver ofte nævnt som en af de mest indflydelsesrige kunstnere på jorden.

Den amerikanske, Harvard-uddannede dokumentarist Joshua Oppenheimer fik sit internationale gennembrud med filmene The Act of Killing (2012) og The Look of Silence (2014), der begge blev Oscarnomineret. Hans film stiller skarpt på menneskets politiske historie og evne til at reflektere over vores selvpåførte katastrofer og er i dag anerkendt bredt som hovedværker blandt det sidste årtis dokumentarfilm.

Mikkel Munch-Fals er manuskriptforfatter, instruktør, filmkonsulent hos DFI, og måske mest kendt som TV-vært på DR2 Premiere.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden