Sparemad. Der er ingen grund til at leve af spaghetti og ketchup, når madbudgettet er stramt. Her er opskrifter til billig men lækker hverdagsmad.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Sparemad. Der er ingen grund til at leve af spaghetti og ketchup, når madbudgettet er stramt. Her er opskrifter til billig men lækker hverdagsmad.

Temaer

Sådan laver du lækker hverdagsmad til billige penge

Her er opskrifter på hverdagsmad, der er ikke sprænger budgettet.

Temaer

Der er ingen grund til at leve på en sten i sparemånederne. Her er billige men smagfulde opskrifter fra KOGEBOGEN til inspiration, når budgettet skal holde. Kombineret med nedenstående sparetips har du alle ingredienserne til at få pengene til at række.

SE GUIDE

Suppe er en klassisk og ikke mindst billig ret, der dog langt fra behøver at være kedelig og smagsløs. Drop klarsuppen og prøv i stedet en , en kold eller en klassisk med ingredienser, der netop er i sæson for tiden.

Det er ikke nogen hemmelighed, at kød er en stor post på madbudgettet. Man kunne derfor overveje kødfrie dage og finde inspiration hos vegetarerne, der i høj grad forstår sig på spændende og smagsrige retter - uden skyggen af kød. Hvad med en den indiske , et mættende eller en varmende "tøm-køleskabet" .

Pasta er en fast ingrediens i studenterkøkkenet, men man behøver ikke lade sig nøjes den tarveligste version med ketchup. Fuld i stedet fryseren med et ordentligt læs (fordelt i mindre portioner) af den vaskeægte italienske bolognese , så er der mad til mange, mange dage.

Gryderetter er også oplagte fryseretter - eller retter med mad-til-mange potentiale. Især nu hvor vi nærmer os de køligere måneder, kan en gryderet give masser af varme og mæthed for få penge. Prøv kræfter med en eller og brug hvad du har i køleskabet.

Rester skal man bestemt heller ikke kimse af. Tre kogebogsforfattere giver her deres bud på lækker mad af rester, så du nemt kan trylle en rest stegt fisk om til , kylling, grønt og rejer om til og ikke mindst kødsauce og kartoffelmos om til .

Skal der være fest, har Politikens madskribenter James Price, Tina Scheftelowitz og Katrine Klinken slået sig sammen og skabt en menu, der er til at betale. Find alle opskrifterne i guiden .

Find selv flere opskrifter i KOGEBOGEN .

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden