0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ærter er pillearbejdet værd

Det er tiden og besværet værd at bælge ærter, mener kokken Christian F. Puglisi. Prøv ærtesmagen med pighvar, i tærter og i en mundfriskende granité.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt

Sommermad. De danske ærter er lige nu så smagfulde, at de er perfekte i madlavning - kolde som varme.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ærter, ærter, ærter. De små, søde og grønne ærter er al bælgearbejdet værd.

Ærter er en af de få ting, der fås i en udmærket kvalitet konserverede, eller rettere sagt frosne. Men fornøjelsen ved at smage den søde grøntsag efter det hårde pillearbejde findes ikke i frysedisken. Man må arbejde for det – til gengæld smager det fantastisk!

Ærterne bringer mig også minder fra min tid på El Bulli, hvor der i den grad blev bælget.

Dengang blev de befriet for bælgen, sorteret i fem forskellige størrelser for så at blive blancheret og kølet ned. Derefter blev de pillet ud af den lille hinde, så de var halveret, når de blev serveret. Det var et vanvittigt arbejde, som giver begrænset gastronomisk afkast i forhold til den tid, det tager.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere