Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få varmen: Prices bedste thai-opskrifter

James Price sender sine smagsløg på en ekstra vinterferie med thailandske ingredienser tilgængelige i Danmark.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netop hjemvendt fra vinterferie i Thailand summer smagsløgene stadig af indtryk fra et køkken, der er ret komplekst i smag, men også relativt nemt at gå til, selv her på vore nordlige breddegrader.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Vi er heldigvis ret godt med på ingredienslisten efter et besøg i det lokale supermarked, og endnu bedre bliver det naturligvis, hvis man også har en specialkøbmand med asiatiske rødder i sit nabolag.

Og endelig er der selvfølgelig muligheden for at skaffe sig særlige ingredienser via nettet.

Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at kaste sig ud i thaikøkkenet, som er utrolig delikat og ikke nødvendigvis brændende stærkt.

Find balancen
Det hele drejer sig om at finde balancen mellem det stærke, det bitre, det sure og det søde. Og her kan man jo lade sine egne smagsløg råde og prøve sig frem.

OPSKRIFT

De friske forårsruller, som man finder overalt i Thailand, stammer vist egentlig fra Vietnam, men de asiatiske køkkener låner jo fra hinanden, ligesom de europæiske gør det. Man kan vælge at lave dem rent vegetariske, men tigerrejerne var en fast ingrediens de fleste steder, jeg oplevede dem.

I opskriften på dip indgår der tamarindvand. Tamarind er en bønnelignende bælgfrugt, hvis kød er syrligt og aromatisk. Den kan være svær at skaffe, men kan erstattes af riseddike eller limesaft.

Knasende rejesnacks
Har man tigerrejer tilbage, kan man prøve at rulle de tynde ris vermicelli rundt om dem og friturestege dem. De bliver knasende sprøde og passer fint som en snack sammen med rullerne.

OPSKRIFT

Hvis den stærkt krydrede Tom yam goong er Thailands nationalsuppe nr. 1, så må den lækre, cremede Tom kah gai komme ind på en flot andenplads.

Den er mildere i smagen, men man kan selvfølgelig fyre op under den med mere chili.

Galanga, som er en vigtig ingrediens i suppen, tilhører ingefærfamilien og kan erstattes af den almindelige ingefær, men prøv alligevel at få fat i den rigtige galanga – den har en helt særlig parfumeret smag, som klæder suppen.

Lav karrypastaen selv
Til den røde oksekødskarry kan man i de fleste supermarkeder købe en færdiglavet rød karrypasta, som er ganske udmærket.

Men jeg vil kraftigt anbefale, at man forsøger at tromme ingredienserne sammen og laver karrypastaen selv. Der er stor forskel i smagen og en helt anderledes friskhed i den hjemmelavede.

OPSKRIFT

Den røde karry må efter min mening godt være hot – så husk at købe rigeligt med Singha-øl til at slukke bålet!

Dessertfattig

De asiatiske køkkener er ikke just kendte for deres store udvalg af desserter.

Jeg prøvede et par stykker derude, en lidt salt risbudding med mango og en besynderlig gele af pandanusblade.

Ikke noget jeg ligefrem længes efter at smage igen. Jeg har derfor tilladt mig at lave en thaiinspireret dessert bestående af en kokos crème brulée med en frisk salat af ananas og mango med mynte.

OPSKRIFT Fat wokken og lad smagsløgene tage på ferie fra det kolde nord til de solbeskinnede strande og det varme, azurblå hav – jeg længes allerede tilbage.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden