Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Simon Wheeler
Foto: Simon Wheeler

Hugh. River Cottage og restaurantens indehaver, Hugh Fearnley-Whittingstall, vil være kendt af mange danske DR2-seere.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter til River Cottage's hverdagsmad på højt plan

Ny kogebog - fra kokken bag DR2-programmerne om River Cottage - leverer fremragende opskrifter til den lidt mere raffinerede hverdagsmad.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Egentlig skulle vi have været ud at spise.

Det var min kones fødselsdag.

MADKLUB

Der var rigeligt med restauranter i området. Og i alle prislag. Lige fra den slags, hvor de langer to fiskefrikadeller og en klat remoulade fra spanden over disken på en paptallerken, til stjernestedet med for små portioner og for store regninger.

LÆS ARTIKEL Men så dumpede Hugh Fearnley-Whittingstalls 'Hverdagsmad fra River Cottage' ind ad døren.

Hverdagsmad på højt plan
Den bragte os i festhumør og gav os lyst til at fejre fødselsdagen med et hjemmelavet måltid.

Hugh Fearnley-Whittingstall skriver godt nok, at hans bog skal give hverdagsmaden et løft. Men det er en underdrivelse. For der er tale om hverdagsmad på et ganske højt plan.

LÆS ARTIKEL

Højere, end jeg spiser på i det daglige. Faktisk er mange af opskrifterne så raffinerede, at man snildt kan benytte dem til en festlig middag med vennerne i weekenden – eller altså til en fødselsdagsmiddag.

Nemme opskrifter
Men det er også rigtigt, at opskrifterne alligevel er forholdsvis nemme at gå til. Raffineret smag behøver nemlig ikke betyde indviklet tilberedelse.

Hugh Fearnley-Whittingstall bruger heller ikke dyre råvarer, og hans anvisninger er alle lige til at gå til, selv i en travl tid.

Manden fra River Cottage ved godt, at der skal serveres mad hver dag på ekstremt kort tid, at børnene skal have et morgenmåltid, inden de går i skole, og at alle skal have madpakker med osv.

PRØV HUGHS OPSKRIFTER

Han ved også godt, at han er oppe mod en bølge af færdigretter, nemme pastamåltider med ketchup, pizzaer fra den nærmeste pizzabar og vakuumindpakkede supermarkedsfødevarer, så han spiller ikke hellig og skriver bestemt ikke kun for de i forvejen frelste.

LÆS ARTIKEL

Hans opskrifter appellerer til køb af lokalproducerede råvarer, fersk kød og frisk fisk.

I takt med tidens trend er der hos Hugh Fearnley-Whittingstall hele tiden tale om at bruge resterne fra gårsdagens aftensmad enten til andre måltider eller til næste dags frokost eller madpakke. Og det er rigtig godt.

Fiskesuppen blev afprøvet

Der er i det hele taget ræson i hans anvisninger.

Jordnært og brugbart materiale på alle de godt 400 sider (det er måske nok lidt pudsigt, at Hugh Fearnley-Whittingstall, der ifølge forlaget går »kompromisløst ind for bæredygtighed og etisk produktion«, får sin danske udgave trykt så langt væk som i Kina. Ikke særlig bæredygtigt, vel?). Fruen og jeg endte i øvrigt med at lave Hugh Fearnley-Whittingstalls fiskesuppe – frembragt af friske fisk fra havnen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden