0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Braiseret kalv med tørrede limefrugter og cous cous

Dette er en slags stuvning meget lemfældigt inspireret af en tagine – en marokkansk ret tilberedt i den karakteristiske spidse terrakottagryde med skorsten. Retten her laver jeg i en gryde, men den kunne så absolut laves i en autentisk tagine. Jeg er fascineret af, hvordan den tørrede citrusfrugt kan pifte braiseringen op og give en vis friskhed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Pift. Tørret limefrugt giver et ekstra mellemøstligt pift til denne marokkanske ret.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Løg og hvidløg svitses af i olien i en gryde bred nok til at rumme alle ingredienserne. Gulerødderne tilsættes, når løgene er gennemsigtige, og svitses med. Ingefæren skrælles, skæres i to stykker og tilsættes til resten. Ligeledes tilsættes de tørrede limefrugter. Begge dele skal fiskes op igen, når først det hele er tilberedt, så at holde det hele i større stykker gør det nemmere.

2. Krydderierne ristes på en pande for sig og mortes. Pil dog kardemommen ud af skallen inden. Tilsæt krydderier, salt og kødet. Tilsæt tomat og de hakkede sorte oliven. Hæld en smule vand på, til det hele er dækket, og bring det op til kogepunktet. Skru ned til laveste blus, læg låg på, og lad det hele simre i ca. 3 timer, eller til kødet er mørt nok til at kunne blive pillet fra hinanden.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.