Der var en engang, hvor lillemor stoppede kummefryseren med tilbudsmad, og så levede familien en hel uge på god planlægning og supper kogt på skrog. For man vidste, at man ville spise hjemme hver aften den uge, og der var god tid til at få spist alt fra større kødstykker til kål og kartofler op, så udgifterne på måltiderne blev holdt nede, og intet gik til spilde.
Men sådan er det ikke længere. I dag er der nemlig 1,5 millioner singler i Danmark – et tal, der er steget med 30 procent alene siden 1986. En ny undersøgelse for Bolius foretaget af YouGov viser, at en tredjedel af singlerne mellem 30 og 49 år regner med at bo alene altid. Og det er præcis den aldersgruppe, der tidligere levede inden for kernefamiliens rammer.
LÆS ARTIKEL
Men supermarkederne er ikke fulgt med den demografiske udvikling. For de lægger stadig op til, at man køber grøntsager i store pakninger. Porrer klistret sammen i bundter med tre styk, to store engelske bøffer, tyve skiver pålæg og bakker med ti tomater ad gangen. Deres slagtilbud retter sig stadig mod kernefamilier med behov for kilovis af kød, kartofler og grøntsager. Og derfor er det umuligt at komme hjem med blot én bøf, to tomater, et enkelt hjertesalathoved og en peberfrugt. Det oplever adfærdsekspert Pernille Vind fra Perspective Lab, der i 25 år har lavet undersøgelser af danskernes måltider:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her